Marchew podsmażona z wodorostami, imbirem i Tofu
Smażone marchewki z wodorostów, imbir, i Tofu może być tylko przystawka szukasz. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 386 kalorii, 14g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jeśli masz nasiona sezamu, julienne-cut marchew, brązowy ryż i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Imbir sezamowy kapusta smażona z marchewką, Zupa Z Wodorostów I Tofu, oraz Edamame z tofu, kiełkami fasoli i wodorostami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryć arame wodą; odstawić na 15 minut.
Szczotka plastry tofu z 1 łyżeczką oleju.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tofu i gotuj, aż płyn z tofu odparuje (3 minuty).
Wyjąć tofu z patelni. Ostudzić i pokroić na kawałki 1/4 cala i odstawić.
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w patelni na średnim ogniu.
Dodaj marchew, cebula, i imbir; gotować 4 minut lub aż marchew będzie złoty kolor, często mieszając. Wymieszać arame i sól; gotować 3 minuty lub aż arame będzie miękka. Wymieszać z tofu i sosem sojowym. Gotować przez 5 minut lub do całkowitego ogrzania.
Uwaga: wodorosty są sprzedawane w sklepach ze zdrową żywnością i supermarketach azjatyckich.