Marchew Osso Buco
Jedna porcja zawiera 18 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cebuli perłowej, bardzo marchew, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Marchew Osso Buco, Osso Buco, oraz Osso Buco.
Instrukcje
W dużej, głębokiej patelni żaroodpornej, doprowadzić 1 cal wody do wrzenia.
Dodać cebulę perłową i gotować przez 1 minutę.
Cebulę odcedzić i pokroić, a następnie obrać. Wytrzyj patelnię.
Powrót patelni do ognia i dodać 1 łyżkę oleju.
Dodaj marchew w jednej warstwie, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając, aż rumiane, o 5 protokół na stronę.
Dodać cebulę perłową, posypać curry i gotować, mieszając kilka razy, aż pachną, o 1 minutę.
Dodać wino i dusić na umiarkowanie dużym ogniu przez 3 minuty.
Dodać proszek borowiki i bulion grzybowy i doprowadzić do wrzenia.
Przenieś patelnię do piekarnika i dusić marchewki przez 1 godzinę i 15 minut, obracając raz, do miękkości.
SOS doprawiamy solą i pieprzem. Łyżka marchew, cebula i sos do płytkich misek. W misce wrzucić natkę pietruszki z sokiem z cytryny i pozostałą 1 łyżeczkę oleju i doprawić solą i pieprzem. Natkę pietruszki rozsypać na marchewce i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.