Marchew miodowa z porzeczkami i szafranem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Miodowej marchwi z porzeczkami i szafranem. Ten przepis służy 10 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz olej canolan, miód, porzeczki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodki szafranowy pilaw z orzechami i porzeczkami, Kuskus Izraelski Z Szafranem, Prażonymi Orzeszkami Piniowymi I Porzeczkami, oraz Glazurowana marchewka z porzeczkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzej olej rzepakowy.
Dodać pokrojone marchewki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania przez, o 5 protokół.
Dodać świeży imbir, kurkuma i szafran i gotować, mieszając, aż pachnące, o 3 protokół.
Dodać sok pomarańczowy i miód i gotować, aż sok zostanie zredukowany do glazury, o 8 protokół.
Dodać bulion i porzeczki, doprawić solą i czarnym pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż marchewka będzie miękka i płyn zgęstnieje, około 10 minut.
Przełożyć do miski i podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.