Marchew i kalafior po hiszpańsku
Marchew i kalafior w stylu hiszpańskim może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 196 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.96 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka pikantnego chorizo, marchew, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczona Marchewka, Hiszpańskie Przyprawy, Sos Jogurtowy, Harissa, Hiszpańska marchewka z koprem włoskim, prażonymi orzechami laskowymi i miodowym octem winnym Slide Ridge, oraz Hiszpański ryż kalafiorowy z kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piecz paprykę bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub pod brojlerem, aż zwęglone na całym.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia. Paprykę obrać, osadzić i posiekać, a następnie grubo posiekać.
Na małej patelni, gotować chorizo na umiarkowanym ogniu, aż ostry, o 4 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
W mini robocie, Prażone papryki puree z masłem migdałowym, czosnek, kminek i 1 łyżka wody. Zeskrobać sos do miski i doprawić solą i pieprzem.
Na dużej patelni, przykryć marchewki z 1/2 szklanki wody i dodać szczyptę soli. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu przez 5 minut.
Dodać pokrojony kalafior i pozostałe 1/2 szklanki wody, przykryć i gotować, aż tylko miękkie, o 5 minut dłużej; odcedzić.
Warzywa przełożyć na talerz i skropić sosem migdałowym. Top z chorizo i kolendry i podawać z dodatkowym sosem.