Marchew i brukselka

Marchew i brukselka
Marchew i brukselka to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz szalotkę, marchew, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Marchew I Brukselka, Maślana marchewka i brukselka, oraz Pikantna brukselka i marchewka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować szalotkę w 2 łyżki masła w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj marchew, brukselkę, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną brązowieć, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
PieprzPieprz
SólSól
3
Dodaj wodę i przykryć patelnię, a następnie gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie, 5 do 8 protokół. Wymieszać z octem, pozostałą łyżką masła oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
OcetOcet
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Warzywa można kroić 1 godzinę wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
2
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
3
Dane Żywieniowe

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn