Marchew i brukselka
Marchew i brukselka to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz szalotkę, marchew, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Marchew I Brukselka, Maślana marchewka i brukselka, oraz Pikantna brukselka i marchewka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować szalotkę w 2 łyżki masła w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 1 do 2 protokół.
Dodaj marchew, brukselkę, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną brązowieć, 3 do 4 minut.
Dodaj wodę i przykryć patelnię, a następnie gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie, 5 do 8 protokół. Wymieszać z octem, pozostałą łyżką masła oraz solą i pieprzem do smaku.
Warzywa można kroić 1 godzinę wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "