Marchew Coxcomb
Marchew Coxcomb może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Mieszanka soli, imbiru, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Marchew Cytrusowa, Marchew Sezamowa, oraz Dwie Marchewki Octu.
Instrukcje
Obierz 3 funty marchwi (około 1/4 lb. każdy).
Ustaw 1 marchewkę na raz, najbardziej płaską stroną w dół, między i równolegle do 2 pasujących kwadratowych kołków (z tworzywa sztucznego lub drewna) o grubości 3/8 cala i 10 do 12 cali długości.
Ostrym nożem wykonaj poprzeczne cięcia do kołków, oddalonych o 1/4 cala, wzdłuż długości marchewki. Następnie przeciąć marchewkę na pół wzdłuż przez środek krzyżówek i pokroić lub rozbić każdą marchewkę na pół na 4 lub 5 równych kawałków.
Umieść marchew na patelni o wymiarach 10 na 15 cali.
Wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek i 1 1/2 łyżki mielonego świeżego imbiru.
Piec w piekarniku 400, aż marchewki będą dobrze rumiane i lekko karmelizowane smak, 1 godzinę do 1 godziny i 10 minut (około 50 minut w piecu konwekcyjnym). Obracaj często szeroką szpatułką i przesuwaj kawałki, które są mniej ugotowane na obwodzie patelni. Doprawić solą do smaku.