Maque Choux

Maque Choux
Maque Choux może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 490 kalorii. Ten przepis z szafy gotowanie ma 1 fanów. Jeśli masz smar z boczku, zieloną cebulę, pomidora i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło to kreolskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Maque Choux, Maque Choux, oraz Wegetariańska Maque Choux dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posiekać ziarna kukurydzy z kolby, ale tylko pokroić w nie około 2/3 drogi i odstawić.Pozostałe 1/3 ziaren kukurydzy zeskrobać w dużej misce i odstawić.Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj cebulę, seler i papryka i saute do miękkości, o 10-15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać kukurydzę, pomidory, śmietanę i tymianek i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 10-15 protokół.Użyj blendera zanurzeniowego, aby puree 1/4 mieszanki kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
4
Wymieszać w zielonej cebuli, doprawić solą, pieprzem i cayenne do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest La Marea Kristy Vineyard Albarino. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
La Marea Kristy Vineyard Albarino
La Marea Kristy Vineyard Albarino
Jasne, świeże i chrupiące z nutami twarogu cytrynowego i mandarynki. Na podniebieniu wykazuje elegancką fakturę i jasną kwasowość na wykończeniu.Dobrze komponuje się z ostrygami, grillowanymi rybami i pikantnymi potrawami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn