Maple Citrus Granit
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Maple Citrus Granit spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 67 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 62 centów za porcję. Mieszanka soku pomarańczowego, wody, syropu klonowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Zupa szpinakowa z chrzanem Granite, Porzeczkowo-klonowy Bochenek cytrusowy, oraz Sałatka z homara z granitu Bloody Mary dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu wymieszać wodę, cukier, sok z cytryny, sok pomarańczowy, syrop klonowy i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu bez mieszania, aż cały cukier się rozpuści, o 3 do 5 protokół.
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw syrop do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj cytrynę, skórkę pomarańczową, liście mięty i wlej do płytkiego naczynia do pieczenia lub plastikowego pojemnika i umieść w zamrażalniku. (Płytkie plastikowe pojemniki o pojemności 6 kubków z pokrywką, które mierzą 6 cali na 10 cali na 2 cale głębokości i które można uzyskać w sklepach spożywczych, byłyby idealne do tego celu.)
Sprawdzić po około 2 godzinach i wymieszać mieszaninę. Po około 4 godzinach mieszanina zacznie się konfigurować i możesz zdobyć powierzchnię, obracając łyżkę do tyłu i używając końcówki, aby zeskrobać mrożony syrop w "lodowe loki."Powtarzaj ten proces skrobania okresowo, co około 2 godziny, aż cały syrop zostanie zeskrobany do konsystencji lodu wodnego.