Manila Clam and Sausage Linguine Stephanie Izard
Manila Clam and Sausage Linguine Stephanie Izard może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 801 kalorii, 31g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka wina, oliwy z oliwek, linguine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 93 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Zupa pomidorowo-jabłkowa Stephanie Izard, Manila Clam Chowder, oraz Clam Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć crème fraîche i chrzan i odstawić.
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia i dodaj groszek snap. Gotować do miękkości, 2-3 minuty, a następnie wyjąć łyżką szczelinową, pozostawiając wodę do gotowania makaronu. Uruchom zimną wodę nad nimi, aby zatrzymać gotowanie, lub wstrząs w partii lodu. Zostaw garnek na ogniu.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym (12-calowy) patelnia na średnim ogniu, aż mieni się.
Dodać kiełbasę i rozbić na kawałki na patelni. Gotować, mieszając tylko od czasu do czasu, aż dobrze rumiane i prawie gotowane przez, 5 do 7 protokół.
Dodaj linguine do wrzącej wody i gotować, aż al dente. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu przed odsączeniem.
Tymczasem, dodać koper włoski, cebula, i szalotka do kiełbasy i gotować, aż miękkie i pachnące, o 5 protokół więcej. Wymieszać z sambal lub innej pasty chile i gotować przez dodatkową minutę.
Dodaj wino na patelni i zeskrobać wszelkie brązowe kawałki na dnie patelni, doprowadzając wino do duszenia.
Dodaj małże i przykryć patelnię szczelnie pokrywką i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż małże zostaną otwarte, 3 do 4 protokół.
Dodaj ugotowany makaron i groszek snap na patelni i wrzucić dobrze połączyć.
Dodaj trochę wody z makaronu, jeśli wydaje się suchy. Tuż przed podaniem dodajemy crème fraîche i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wrzucić dobrze połączyć i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.