Manicotti Alla Romana
Manicotti Alla Romana może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 634 kalorie, 31g białka, oraz 37 g tłuszczu. 418 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz mąkę, pół na pół, bazylię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Manicotti Alla Romana, Gnocchi Alla Romana, oraz Spiedini Alla Romana.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę, aż będzie przezroczysta.
Podsmaż czosnek przez 1 minutę i wymieszaj z mieloną wołowiną. Gotować, aż dobrze rumiane i pokruszone. Doprawić solą i odstawić do ostygnięcia.
Szpinak ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodaj muszle manicotti i parboil przez połowę czasu zalecanego na opakowaniu.
Odcedzić i przykryć zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania i zapobiec pękaniu muszli.
Do zmielonej mieszanki wołowej dodać gotowany szpinak i ser ricotta. Gdy mieszanina ostygnie, dodać ubite jajka.
Rozprowadź 1/4 szklanki sosu spaghetti na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali. Delikatnie osuszyć muszle manicotti i ostrożnie napełnić każdy z mieszaniną mięsa i sera; umieścić muszle w przygotowanym naczyniu. Lekko przykryj naczynie folią lub czystym, wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec pękaniu muszli.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Przygotować biały sos przez stopienie masła w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z mąką i bulionem z kurczaka. Zwiększ ciepło do średnio-wysokiego i gotuj, stale mieszając, aż zacznie pękać. Wymieszać w pół na pół i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki.
Polać lub polać sosem równomiernie nadziewane muszle.
Bazylia wymieszać z pozostałym sosem spaghetti. Ostrożnie wlać lub Chochla sos spaghetti na białym sosie, starając się warstw sosy bez mieszania.
Przykryć i piec przez 40 minut.
Wyjąć z piekarnika, odsączyć i posypać parmezanem.
Piec, odsłonięty, przez 10 minut więcej.