Manicotti Alla Romana

Manicotti Alla Romana
Manicotti Alla Romana może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 634 kalorie, 31g białka, oraz 37 g tłuszczu. 418 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz mąkę, pół na pół, bazylię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Manicotti Alla Romana, Gnocchi Alla Romana, oraz Spiedini Alla Romana.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Podsmażyć cebulę, aż będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Podsmaż czosnek przez 1 minutę i wymieszaj z mieloną wołowiną. Gotować, aż dobrze rumiane i pokruszone. Doprawić solą i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
CzosnekCzosnek
SólSól
4
Szpinak ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj muszle manicotti i parboil przez połowę czasu zalecanego na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ManicottiManicotti
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
6
Odcedzić i przykryć zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania i zapobiec pękaniu muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
WodaWoda
7
Do zmielonej mieszanki wołowej dodać gotowany szpinak i ser ricotta. Gdy mieszanina ostygnie, dodać ubite jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
Mielona WołowinaMielona Wołowina
SzpinakSzpinak
JajkoJajko
8
Rozprowadź 1/4 szklanki sosu spaghetti na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali. Delikatnie osuszyć muszle manicotti i ostrożnie napełnić każdy z mieszaniną mięsa i sera; umieścić muszle w przygotowanym naczyniu. Lekko przykryj naczynie folią lub czystym, wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec pękaniu muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
ManicottiManicotti
SerSer
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
MięsoMięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przygotować biały sos przez stopienie masła w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z mąką i bulionem z kurczaka. Zwiększ ciepło do średnio-wysokiego i gotuj, stale mieszając, aż zacznie pękać. Wymieszać w pół na pół i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z KurczakaBulion Z Kurczaka
Pół Na PółPół Na Pół
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
12
Polać lub polać sosem równomiernie nadziewane muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle NadziewaneMuszle Nadziewane
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
13
Bazylia wymieszać z pozostałym sosem spaghetti. Ostrożnie wlać lub Chochla sos spaghetti na białym sosie, starając się warstw sosy bez mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
BazyliaBazylia
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
14
Przykryć i piec przez 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Wyjąć z piekarnika, odsączyć i posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Piec, odsłonięty, przez 10 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn