Manicotti Alla Romana może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 634 kalorie, 31g białka, oraz 37 g tłuszczu. 418 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz mąkę, pół na pół, bazylię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Manicotti Alla Romana, Gnocchi Alla Romana, oraz Spiedini Alla Romana.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Podsmażyć cebulę, aż będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Podsmaż czosnek przez 1 minutę i wymieszaj z mieloną wołowiną. Gotować, aż dobrze rumiane i pokruszone. Doprawić solą i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Wołowina
Czosnek
Sól
4
Szpinak ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodaj muszle manicotti i parboil przez połowę czasu zalecanego na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Manicotti
Muszle Makaronu
6
Odcedzić i przykryć zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania i zapobiec pękaniu muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
Woda
7
Do zmielonej mieszanki wołowej dodać gotowany szpinak i ser ricotta. Gdy mieszanina ostygnie, dodać ubite jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Ricotta
Mielona Wołowina
Szpinak
Jajko
8
Rozprowadź 1/4 szklanki sosu spaghetti na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali. Delikatnie osuszyć muszle manicotti i ostrożnie napełnić każdy z mieszaniną mięsa i sera; umieścić muszle w przygotowanym naczyniu. Lekko przykryj naczynie folią lub czystym, wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec pękaniu muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Makaronu
Manicotti
Ser
Muszle Makaronu
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Mięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia Do Pieczenia
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Przygotować biały sos przez stopienie masła w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z mąką i bulionem z kurczaka. Zwiększ ciepło do średnio-wysokiego i gotuj, stale mieszając, aż zacznie pękać. Wymieszać w pół na pół i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka
Pół Na Pół
Masło
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
11
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
12
Polać lub polać sosem równomiernie nadziewane muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Nadziewane
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
13
Bazylia wymieszać z pozostałym sosem spaghetti. Ostrożnie wlać lub Chochla sos spaghetti na białym sosie, starając się warstw sosy bez mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Makaronu
Bazylia
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
14
Przykryć i piec przez 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Wyjąć z piekarnika, odsączyć i posypać parmezanem.