Manicotti

Manicotti
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Manicotti. Ten przepis służy 6. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 653 kalorie, 35g białka, oraz 38 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pietruszkę, bazylię, mozzarellę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Manicotti, Manicotti, oraz Manicotti.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5 - do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, następnie podsmażyć cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż będzie złoty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać czosnek i podsmażyć, mieszając, aż złoty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Dodaj pomidory z sokiem, wodą, cukrem i solą i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 30 protokół. Wymieszać z bazylią i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
BazyliaBazylia
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
1
Rozbij jajka drewnianą łyżką w średniej misce i wymieszaj z wodą do połączenia (nie bij). Przesiej mąkę i sól, a następnie wymieszaj ciasto, aż się połączysz. Przebić przez sito o średniej oczce do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Lekko szczotkuj patelnię 8-calową nonstick z roztopionym masłem i podgrzewaj na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąca. Chochla o 1/4 Puchar ciasto na patelni, przechylanie i obracanie patelni do pokrycia dna, a następnie wlać nadmiar ciasta z powrotem do miski. (Jeśli ciasto ustawia się przed patelnia jest powlekany, zmniejszyć ciepło lekko do następnego crêpe.) Gotować, aż spód jest po prostu ustawione i lekko rumiane, o 30 sekund, a następnie odwrócić crêpe na czystym ręcznikiem kuchennym do całkowitego ostygnięcia. Zrób co najmniej 11 więcej naleśników w ten sam sposób, szczotkując patelnię masłem w razie potrzeby i układając naleśniki w 3 stosy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PatelniaPatelnia
ChochlaChochla
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Wymieszaj ricottę, jajka, Parmigiano-Reggiano, pietruszkę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Ser RicottaSer Ricotta
PieprzPieprz
JajkoJajko
SólSól
2
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Pokrój mozzarellę wzdłuż na pałeczki o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
4
Rozłóż 2 filiżanki sosu w większym naczyniu do pieczenia i 1 filiżanka w mniejszym. Ułóż 1 naleśnik, rumiany bok do góry, na powierzchni roboczej, a następnie rozłóż około 1/4 szklanki nadzienia w linii na środku i na wierzchu paskiem mozzarelli. Złóż boki, aby zamknąć nadzienie, pozostawiając otwarte końce i przenieść, szew w dół, do naczynia do pieczenia. Wypełnij 11 więcej naleśników w ten sam sposób, układając dokładnie w 1 warstwę w obu naczyniach (8 w większym naczyniu i 4 w mniejszym).
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
NaleśnikiNaleśniki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Rozłóż 1 filiżankę sosu nad manicotti w większym naczyniu i 1/2 filiżanki w mniejszym naczyniu. Szczelnie przykryć naczynia folią i piec, aż sos będzie bulgotał i napełnianie jest gorące, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ManicottiManicotti
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Pozostały sos podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
1
Manicotti może być złożone (ale nie pieczone)1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte folią. Schłodzić pozostały sos, przykryty, osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
ManicottiManicotti
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Odstawić w temperaturze pokojowej 15 minut przed pieczeniem, przykryte folią. Podgrzej sos, lekko przerzedzając wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn