Manhattan Clam Chowder
Manhattan Clam Chowder może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję zupy. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 142 kalorie, 5G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Jeśli masz małże, pomidory, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Manhattan Clam Chowder, Manhattan Clam Chowder, oraz Manhattan Clam Chowder.
Instrukcje
Oliwę z oliwek rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 2 protokół.
Dodać ziemniaki i kolejne 5 składników (ziemniaki przez sok z małży); doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować 15 minut lub aż ziemniaki będą miękkie. Mieszać w małże; gotować 3 protokół. Chochle do miski zupy; posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.