Mango z czekoladowo-Anyżowymi słomkami
Mango z czekoladowo-Anyżowymi słomkami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,29 zł za porcję. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka Mango, żelatyny, w zależności od słodyczy mango i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Spróbuj Mango z czekoladowo-Anyżowymi słomkami, Tropikalny ananas, Mango i kokos, oraz Crockpot BBQ Beer Pulled Pork Tacos z chrupiącymi cebulowymi słomkami i salsą Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posyp żelatynę sokiem w małej filiżance żaroodpornej i odstaw na 1 minutę, aby zmiękczyć. Mango przecier z cukrem w blenderze, aż będzie bardzo gładkie i przebić przez sito do dużej miski.
Zmiękczoną żelatynę rozpuścić w filiżance na patelni z gotującą się wodą lub w kuchence mikrofalowej i wymieszać z przecierem. Ubij krem mikserem elektrycznym, aż utrzyma sztywne szczyty i delikatnie złóż do przecieru.
* Mango można przechowywać, schłodzić i przykryć do 2 dni.* Istnieją dwa sposoby dotarcia do ciała mango. Najbezpieczniejszym sposobem jest przecięcie dwóch szerokich, mięsistych boków mango jak najbliżej dołu. Ocena Wyciąć Boki kawałków w wzór crosshatch, włączyć je na lewą stronę, a następnie wyciąć ciało ze skóry. Możesz również najpierw usunąć skórę za pomocą obieraczki do warzyw, a następnie wyciąć mięso z dołu ostrym nożem. (Uważaj, jeśli używasz tej metody; śliskość mango może być trudna.)