Mango Tarte Tatin
Mango Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 502 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, masło, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 19%. Spróbuj Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), TARTE TATIN, oraz Tarte Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 6 ramekinów
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W robocie kuchennym (lub, alternatywnie, w misce) wymieszaj mąkę, cukier i sól.
Dodać masło i pulsować, Aby wymieszać (lub wymieszać palcami), aż mieszanina będzie krucha.
Dodać żółtko, zmiksować. Jeśli ciasto nie trzyma się razem po naciśnięciu między 2 palcami, dodaj wodę z lodem, 1 łyżkę na raz, aż się zrobi. Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką płaską powierzchnię. Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie, spłaszczyć i owinąć w folię. Przechowywać w lodówce.
Ułóż mango na płaskiej powierzchni i, jeden po drugim, trzymaj mango w pozycji pionowej i odetnij po jednym kawałku z każdej "strony". To jak ćwiartowanie jabłek, tylko unikasz dużego dołu w środku każdego mango. Zrób każdy plasterek tak głęboko, jak to możliwe, aby wydobyć maksymalną miąższ z każdego mango. Pokrój mniejszy kawałek z góry i na dole każdego owocu.
Na patelni na małym ogniu, stopić cukier, aż stanie się złoty kolor.
Dodaj masło (będzie bańka się).
Wyjmij patelnię z ognia i wlej równe ilości karmelizowanej mieszaniny cukru do każdego ramekina. Kawałki mango podzielić między ramekiny i wcisnąć owoce do sosu karmelowego.
Rozwałkować ciasto na mące (lub, alternatywnie, między 2 kawałkami woskowanego papieru) i wyciąć okręgi, które pasują do wierzchołków ramekinów. Tuck krawędzi ciasta wewnątrz ramekins tak obejmuje owoce. To tak, jakbyś wkładał owoce do ciasta.
Umieść ramekins na patelni arkusza i do środka piekarnika i piec, aż ciasto brązowieje, 15 do 18 protokół.
Wyjmij ramekiny z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut.
Unmolding: nie bój się porażki. Tarte tatin jest miły, gdy niedoskonały!
Umieść talerz nad polewą z ciasta i odwróć tartę na talerz. Dasz radę!
Zarezerwowany karmel wlać z powrotem do tarty. Jeśli jakiekolwiek owoce pozostają w dolnej części patelni, po prostu usunąć go i wstawić wszelkie luki owoców przed podaniem.
Podawać na ciepło z lodami lub odrobiną kwaśnej śmietany.