Mango Tarte Tatin

Mango Tarte Tatin
Mango Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 502 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, masło, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 19%. Spróbuj Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), TARTE TATIN, oraz Tarte Tatin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 6 ramekinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
W robocie kuchennym (lub, alternatywnie, w misce) wymieszaj mąkę, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać masło i pulsować, Aby wymieszać (lub wymieszać palcami), aż mieszanina będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5
Dodać żółtko, zmiksować. Jeśli ciasto nie trzyma się razem po naciśnięciu między 2 palcami, dodaj wodę z lodem, 1 łyżkę na raz, aż się zrobi. Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką płaską powierzchnię. Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie, spłaszczyć i owinąć w folię. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
6
Ułóż mango na płaskiej powierzchni i, jeden po drugim, trzymaj mango w pozycji pionowej i odetnij po jednym kawałku z każdej "strony". To jak ćwiartowanie jabłek, tylko unikasz dużego dołu w środku każdego mango. Zrób każdy plasterek tak głęboko, jak to możliwe, aby wydobyć maksymalną miąższ z każdego mango. Pokrój mniejszy kawałek z góry i na dole każdego owocu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
7
Na patelni na małym ogniu, stopić cukier, aż stanie się złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodaj masło (będzie bańka się).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
9
Wyjmij patelnię z ognia i wlej równe ilości karmelizowanej mieszaniny cukru do każdego ramekina. Kawałki mango podzielić między ramekiny i wcisnąć owoce do sosu karmelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Rozwałkować ciasto na mące (lub, alternatywnie, między 2 kawałkami woskowanego papieru) i wyciąć okręgi, które pasują do wierzchołków ramekinów. Tuck krawędzi ciasta wewnątrz ramekins tak obejmuje owoce. To tak, jakbyś wkładał owoce do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Umieść ramekins na patelni arkusza i do środka piekarnika i piec, aż ciasto brązowieje, 15 do 18 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Wyjmij ramekiny z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Unmolding: nie bój się porażki. Tarte tatin jest miły, gdy niedoskonały!
14
Umieść talerz nad polewą z ciasta i odwróć tartę na talerz. Dasz radę!
15
Zarezerwowany karmel wlać z powrotem do tarty. Jeśli jakiekolwiek owoce pozostają w dolnej części patelni, po prostu usunąć go i wstawić wszelkie luki owoców przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
16
Podawać na ciepło z lodami lub odrobiną kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn