Mango-Miso Mahi Mahi z soczewicą i dojrzałymi pomidorami
Mango-Miso Mahi Mahi z soczewicą i dojrzałymi pomidorami to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 339 kalorii, 43g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 6,78 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ocet ryżowy, olej z orzechów makadamia, miso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pesto Crusted Mahi-Mahi z pomidorami i sosem maślanym cytrynowym, z książki kucharskiej Jillian Michaels Master Your Metabolism: pikantne Mahi Mahi i Tacos z rybami z Mango, oraz Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj soczewicę zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Połącz soczewicę z miętą, octem i 4 łyżkami oleju z orzechów makadamia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce aż do podania.
Wymieszaj mango, miso, mirin i sake w małej misce.
Filety posypać 1/4 łyżeczki soli morskiej i czarnego pieprzu.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju z orzechów makadamia w woku na dużym ogniu. Filety Sear szybko z obu stron, aż rumiane, ale nie gotowane przez.
Posmaruj filety mieszaniną mango-miso i odwróć. Gotować ryby na średnim ogniu 6 minut lub aż po prostu nieprzezroczyste całej.
Filety podawać na sałatce z soczewicy z pomidorami i rukolą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.