Mango Habanero Hot Sauce
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj gorącego sosu Mango Habanero. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 60 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok z cytryny, mango, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Przegrzebki z sosem kokosowym Habanero i salsą Habanero Mango, Sos Barbecue Mango Habanero, oraz Hot Stuff: Mango-brzoskwinia - sos Barbecue Habanero na # CookoutWeek.
Instrukcje
W średnim rondlu dodaj habaneros, ząbki czosnku i marchewkę. Przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Obniżyć ogień do średniego, i gotować na wolnym ogniu 8 do 10 minut, aż marchewki będą miękkie. (Bardzo ważne jest, aby upewnić się, że kuchnia jest dobrze wentylowana podczas tego kroku!)
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś chiles, czosnek i marchew do robota kuchennego (ale nie wyrzucaj płynu do gotowania).
Przenieść chiles i czosnek do robota kuchennego (ale nie wyrzucać gotowania płynu).
Dodaj 1/4 szklanki wody reserved chile, ocet jabłkowy, sok z cytryny, pokrojone w kostkę mango i sól.
Przecier mieszaninę około 30 sekund do 1 minuty, aż do całkowitego wymieszania. Jeśli jest zbyt gruba, rozcieńczyć wodą. Smak i dostosować ilość octu lub soli, jeśli to konieczne. Przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.