Mangalorean Baranina SOS
Mangalorean Baranina sos może być tylko sos szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 2 i kosztuje 5,91 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 847 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz golonki jagnięce, olej roślinny, nasiona maku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Mangalorean wołowina i boczek SOS, Gulasz Barani, oraz Curry Z Baraniny.
Instrukcje
Pocierać jagnięcinę na wszystkich powierzchniach pastą imbirowo-czosnkową i solą. Pozostawić do odpoczynku podczas tworzenia Masala pasty, lub do nocy w lodówce.
Aby zrobić Masala: rozgrzej żeliwną patelnię na dużym ogniu, aż do palenia. Zmniejszyć ciepło do średniego. dodaj cynamon, mak, chilis, kokos, kolendra, kminek i goździki. Gotować, mieszając i podrzucając stale, aż pachnące, o dwie minuty.
Przenieść mieszaninę do miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Przełożyć do blendera, dodać cebulę i pulsować, dodając 1 szklankę wody w małych krokach, aż powstanie gładka pasta.
Rozgrzać olej w rondlu o grubym dnie na średnim ogniu, aż się połysk. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i dodaj pastę masala. Gotować, ciągle mieszając, aż olej oddziela się, około 10 minut. Olej powinien na tym etapie przybrać czerwony kolor Masali. (Uważaj, aby stanąć z drogi, Masala pastes splutter.)
Dodać kawałki jagnięciny i ziemniaki i mieszać, aż pokryte Masala pasty.
Dodać 2 szklanki wody, wymieszać do połączenia i lekko doprawić solą(rosół zmniejszy, więc nie należy go mieszać). Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć do nagiego gotowania na wolnym ogniu i gotować, pod przykryciem, aż jagnięcina będzie całkowicie miękka, około półtorej godziny. Doprawić do smaku solą.
Dekoruj posypką limonki i liśćmi kolendry.
Podawać na gorąco z bochenkiem chleba lub białym ryżem.