Mangalorean Baranina SOS

Mangalorean Baranina SOS
Mangalorean Baranina sos może być tylko sos szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 2 i kosztuje 5,91 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 847 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz golonki jagnięce, olej roślinny, nasiona maku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Mangalorean wołowina i boczek SOS, Gulasz Barani, oraz Curry Z Baraniny.

Instrukcje

1
Pocierać jagnięcinę na wszystkich powierzchniach pastą imbirowo-czosnkową i solą. Pozostawić do odpoczynku podczas tworzenia Masala pasty, lub do nocy w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Aby zrobić Masala: rozgrzej żeliwną patelnię na dużym ogniu, aż do palenia. Zmniejszyć ciepło do średniego. dodaj cynamon, mak, chilis, kokos, kolendra, kminek i goździki. Gotować, mieszając i podrzucając stale, aż pachnące, o dwie minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Przenieść mieszaninę do miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Przełożyć do blendera, dodać cebulę i pulsować, dodając 1 szklankę wody w małych krokach, aż powstanie gładka pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Rozgrzać olej w rondlu o grubym dnie na średnim ogniu, aż się połysk. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i dodaj pastę masala. Gotować, ciągle mieszając, aż olej oddziela się, około 10 minut. Olej powinien na tym etapie przybrać czerwony kolor Masali. (Uważaj, aby stanąć z drogi, Masala pastes splutter.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
6
Dodać kawałki jagnięciny i ziemniaki i mieszać, aż pokryte Masala pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
7
Dodać 2 szklanki wody, wymieszać do połączenia i lekko doprawić solą(rosół zmniejszy, więc nie należy go mieszać). Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć do nagiego gotowania na wolnym ogniu i gotować, pod przykryciem, aż jagnięcina będzie całkowicie miękka, około półtorej godziny. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Dekoruj posypką limonki i liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
9
Podawać na gorąco z bochenkiem chleba lub białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn