Mandu Z Krewetkami (Pierogi Z Krewetkami)

Mandu Z Krewetkami (Pierogi Z Krewetkami)
Krewetki Mandu (pierogi z krewetkami) to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.67 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz zapakowane w wodę tofu, olej sezamowy, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Mandu (pierogi Koreańskie), Mandu (pierogi Koreańskie), oraz Koreańskie pierogi i świeża sałatka z pikantnym, pikantnym i słodkim dressingiem (Bibim Mandu) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obierz krewetki, pozostawiając ogony nienaruszone. Krewetki Motyl przez cięcie każdego wzdłuż jego pleców, cięcie do, ale nie przez, wewnątrz krzywej krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
2
Usunąć i wyrzucić żyłę.
3
Umieść krewetki butterflied na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem; przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Umieść grzyby, cebulę i czosnek w mini robocie kuchennym; pulsuj do zmielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Umieścić mieszaninę grzybów w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Umieścić wieprzowinę w procesorze; pulsować aż do zmielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
7
Dodać wieprzowinę do mieszanki grzybowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WieprzowinaWieprzowina
8
Dodaj tofu, olej, pieprz, i sól do mieszaniny grzybów; wrzucić dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
PieprzPieprz
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Pracując z 1 skórą gyozy na raz (przykryj pozostałe skórki, aby zapobiec wysuszeniu), zwilż zewnętrzną krawędź gyozy wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
10
Umieść 1 krewetkę na skórze, przyciąć bok w dół, tak ogon lekko wskazuje w górę; pozostawić ogon do powieszenia nad zewnętrzną krawędzią skóry. Łyżka około 1 łyżeczka nadzienie na krewetki. Złóż skórę gyoza na krewetkach, aby krawędzie spotkały się na górze; naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Zwilżyć jedną stronę szwu wodą; zakładka szwu 5 lub 6 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
11
Na blasze wyłożonej wilgotnymi ręcznikami papierowymi umieścić pierogi, szew do góry, przykryć wilgotnymi ręcznikami papierowymi, aby zapobiec wysuszeniu. Powtórz procedurę z pozostałymi skórkami gyoza, krewetkami i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
12
Linia 2 tace parowca bambusowego z liśćmi kapusty; góra z pokrywą parowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
13
Dodaj wodę do dużej patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Umieść parowiec na patelni; kapusta parowa 4 minuty lub aż kapusta zwiędnie. Ułóż pierogi w tacach na wierzchu kapusty; paruj 8 minut lub do czasu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Podawać z koreańskim sosem do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W57 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia7
Magazyn