Mandu Z Krewetkami (Pierogi Z Krewetkami)
Krewetki Mandu (pierogi z krewetkami) to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.67 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz zapakowane w wodę tofu, olej sezamowy, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Mandu (pierogi Koreańskie), Mandu (pierogi Koreańskie), oraz Koreańskie pierogi i świeża sałatka z pikantnym, pikantnym i słodkim dressingiem (Bibim Mandu) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz krewetki, pozostawiając ogony nienaruszone. Krewetki Motyl przez cięcie każdego wzdłuż jego pleców, cięcie do, ale nie przez, wewnątrz krzywej krewetki.
Umieść krewetki butterflied na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem; przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do użycia.
Umieść grzyby, cebulę i czosnek w mini robocie kuchennym; pulsuj do zmielenia.
Umieścić mieszaninę grzybów w średniej misce.
Umieścić wieprzowinę w procesorze; pulsować aż do zmielenia.
Dodać wieprzowinę do mieszanki grzybowej.
Dodaj tofu, olej, pieprz, i sól do mieszaniny grzybów; wrzucić dobrze połączyć.
Pracując z 1 skórą gyozy na raz (przykryj pozostałe skórki, aby zapobiec wysuszeniu), zwilż zewnętrzną krawędź gyozy wodą.
Umieść 1 krewetkę na skórze, przyciąć bok w dół, tak ogon lekko wskazuje w górę; pozostawić ogon do powieszenia nad zewnętrzną krawędzią skóry. Łyżka około 1 łyżeczka nadzienie na krewetki. Złóż skórę gyoza na krewetkach, aby krawędzie spotkały się na górze; naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Zwilżyć jedną stronę szwu wodą; zakładka szwu 5 lub 6 razy.
Na blasze wyłożonej wilgotnymi ręcznikami papierowymi umieścić pierogi, szew do góry, przykryć wilgotnymi ręcznikami papierowymi, aby zapobiec wysuszeniu. Powtórz procedurę z pozostałymi skórkami gyoza, krewetkami i nadzieniem.
Linia 2 tace parowca bambusowego z liśćmi kapusty; góra z pokrywą parowca.
Dodaj wodę do dużej patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić do wrzenia.
Umieść parowiec na patelni; kapusta parowa 4 minuty lub aż kapusta zwiędnie. Ułóż pierogi w tacach na wierzchu kapusty; paruj 8 minut lub do czasu zakończenia.
Podawać z koreańskim sosem do maczania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.