Mandarynkowe lody twarogowe z pianką bezową

Mandarynkowe lody twarogowe z pianką bezową
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepisy do pudełka z przepisami, lody z twarogu mandarynkowego z bezami z prawoślazu mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 2,58 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Jeśli masz skórkę i sok z 8 mandarynek, skórkę i sok z 6 mandarynek, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Bezy do żucia z twarogiem Mandarynkowo-cytrynowym, Bezy Kawowe Z Lodami Kokosowymi, oraz Bardzo jagodowe smażenie z bezami i sorbetem lub lodami.

Instrukcje

1
Aby zrobić twaróg mandarynkowy: umieścić skórkę mandarynki i sok w rondlu i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć o połowę przed zmieszaniem z cukrem i posiekanym masłem. Gdy masło się stopi, pozostaw do ostygnięcia na kilka minut, a następnie stopniowo wymieszaj żółtka. Wymieszać na małym ogniu przez 3-4 minuty, aż zgęstnieje. Etap ten można również osiągnąć w misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą, mieszając nieprzerwanie przez 20-25 minut, aż zgęstnieje. Po zagęszczeniu przełożyć do czystej miski i pozostawić do lekko ostygnięcia przed pokryciem folią spożywczą lub papierem tłustym. Alternatywnie, przechowywać w sterylizowanym słoiku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
MandarynkaMandarynka
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
Aby zrobić lody: ubić z twarogu śmietanę z crme frache i jogurtem i dodać do smaku Grand Marnier. Mieszankę można teraz ubijać w maszynie do lodów na 20 minut przed zamrożeniem. Alternatywną metodą jest zamrożenie mieszanki przez kilka godzin bez ubijania, ale musisz mieszać ją co 20 minut, aby rozbić kryształy, dopóki nie ustawi się prawidłowo. Jeśli zastosuje się tę drugą metodę, wyjmij lody z zamrażarki około 20-30 minut przed podaniem, aby poluzować jego konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Aby zrobić syrop: zagotować skórkę mandarynki i sok z cukrem i pozostawić do zmniejszenia o jedną trzecią przed dodaniem Grand Marnier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Cukier CasterCukier Caster
MandarynkaMandarynka
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
4
Wymieszaj marantę lub mąkę kukurydzianą z sokiem pomarańczowym lub wodą i ubijaj do gotującego się syropu. Po powrocie do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, gotować przez zaledwie 2 minuty przed wyjęciem z ognia. Kandyzowana skórka pomarańczowa, jeśli jest używana, może być dodana, gdy syrop jest ciepły. Pozostawić do ostygnięcia. Alternatywną metodą jest podgrzanie syropu tuż przed podaniem, dodając skórkę podczas rozgrzewania syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Aby zrobić bezy: Rozgrzej piekarnik do 120C /Gaz / wentylator piekarnik 100C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
6
Białka ubić na miękkie szczyty, następnie stopniowo ubijać w 2/3 cukru. Kontynuuj ubijanie, aby osiągnąć sztywne szczyty. Pozostały cukier można teraz dodać. Kontynuuj ubijanie, aż beza będzie miała dobrą gęstą kremową konsystencję. Mąkę kukurydzianą i sok z cytryny można teraz ubić, ubijając przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Bezy mogą być utrzymywane w naturalnym kształcie przez łyżki poszczególnych porcji na lekko naoliwionym pergaminie na blasze do pieczenia. Lub łyżka bezy do worka rurowego wyposażonego w 1cm / w zwykłej rurce i rurki Duże kopuły na papierze. Niezależnie od wyboru, ważne jest, aby pozostawić wystarczającą przestrzeń między bezami, aby umożliwić im puchnięcie i wzrost. Można je teraz piec przez 45-50 minut, maksymalnie około 1 godziny. W tym czasie nabierają jasnego koloru, tworząc chrupiącą powłokę pokrywającą środek pianki. Bezy można gotować w wyższej temperaturze-150C/Gaz 2 / piec wentylatorowy 130C - aby nadać nieco więcej koloru. Jeśli tak, Czas gotowania będzie nieco krótszy, około 40-45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Paluszki Precelkowe Lub WykałaczkiCienkie Paluszki Precelkowe Lub Wykałaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
8
Podczas montażu naczynia są dwie opcje: jeśli zostały wykonane bezy w kształcie kopuły, najlepiej złamać wierzchołki, umieszczając pięć lub sześć segmentów mandarynki na każdym z nich, jeśli używasz. Lody można teraz zbierać lub przewijać za pomocą ciepłej łyżki stołowej, zanim usiądziesz na wierzchu bezy. Syrop z kandyzowanymi owocami można teraz skropić, aby zakończyć. Alternatywą jest po prostu usiąść lody i bezy obok siebie, dekorując segmentami, jeśli używasz, i mżąc nad syropem. Niezależnie od tego, co wybierzesz, można je wykończyć lekkim pyleniem cukru pudru, w razie potrzeby, i być może liściem lub gałązką ostrokrzewu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Ciastek/ciasteczek PiernikowychMieszanka Ciastek/ciasteczek Piernikowych
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
MandarynkaMandarynka
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn