Mandarynkowa Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków

Mandarynkowa zapiekanka ze słodkich ziemniaków może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,89 zł za porcję. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Mieszanka orzechów pekan, tangelos, słodkich ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią aluminiową. Posmaruj 2-litrową zapiekankę.
Umieść słodkie ziemniaki na przygotowanej blasze do pieczenia.
Pieczemy słodkie ziemniaki w rozgrzanym piekarniku do miękkości, około 45 minut. Zmniejsz ciepło piekarnika do 375 stopni F (190 stopni C).
Niech słodkie ziemniaki odpocząć, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć. Słodkie ziemniaki obieramy i przekładamy do dużej miski.
Bat słodkie ziemniaki z 3 łyżkami roztopionego masła, 6 łyżkami brązowego cukru, rumem i solą mikserem elektrycznym, aż ziemniaki będą gładkie i puszyste, 3 do 5 minut.
Obrać tangelos, podzielić owoce i usunąć błony, pestki i pestki.
Przeciąć odcinki z 2 tangelos na pół w poprzek; odstawić odcinki pozostałych 2 tangelos. Delikatnie złóż połówki sekcji tangelo do mieszanki słodkich ziemniaków.
Przenieść mieszaninę słodkich ziemniaków do przygotowanego naczynia żaroodpornego.
Ułóż zarezerwowane sekcje tangelo na mieszance słodkich ziemniaków.
Połącz 3 łyżki roztopionego masła, 3 łyżki brązowego cukru i orzechów pekan w misce, aż będą kruche; posypać równomiernie naczyniem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż do ogrzania i polewa jest lekko rumiane, o 30 protokół.