Mama ' s wonton
Wonton mamy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 52 porcje z 68 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, sos sojowy, białko jaja, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Hiszpański ryż mamy, Najlepsze babeczki z cukinią mamy, oraz Najlepszy Meat Loaf mojej mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni gotuj mieloną wieprzowinę na średnim ogniu, aż nie będzie już różowa.
W dużej misce do mieszania, połączyć krewetki, mielona wieprzowina, zielona cebula, imbir, i kasztany wodne.
Wymieszać skrobię kukurydzianą, sól czosnkową i cukier.
Wymieszać w wytrawnym sherry, olej chili, sos sojowy, i olej sezamowy.
Umieść około jednej łyżeczki mieszanki na środku każdego won Ton wrapper. Połącz punkty owijki (w trójkątny kształt) i uszczypnij krawędzie, uszczelniając je białkami.
Tymczasem przynieś duży garnek wody do wrzenia. Ostrożnie umieść zdobyte Tony we wrzącej wodzie bez tłoczenia. (W razie potrzeby pracuj partiami.) Gdy wontony wypłyną na powierzchnię, dodaj filiżankę zimnej wody i pozwól wodzie ponownie się zagotować. Następnie wyjąć z wrzącej wody.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest David & Nadia Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.