Malinowy Tort Krówkowy
Malinowy tort Krówkowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.25 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz olej, cukier, Maliny w syropie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Malinowy Tort Krówkowy, Raspberry-Fudge Fantasy Torte, oraz Truskawkowy Tort Krówkowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (jeśli używasz ciemnych lub nieprzywierających patelni, rozgrzej piekarnik do325). Tłuszcz i mąka dwie 9-calowe okrągłe patelnie do ciast. W dużej misce, pokonać wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem chipsów czekoladowych z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund. Pokonać 2 minuty na średniej prędkości. Wymieszać z czekoladą.
Piec 30 do 40 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Chłodne 15 minut.
Wyjąć z patelni; umieścić na stojakach chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. (Owinąć i zamrozić 1 warstwę ciasta do późniejszego użycia.)
Tymczasem, aby usunąć nasiona z malin, umieścić sitko na małym rondlu; wlać maliny do sitka. Nacisnąć maliny przez sitko z tyłu łyżki, aby usunąć nasiona; wyrzucić nasiona. Wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą z malinami na gładką masę. Gotować na małym ogniu, aż mieszanina będzie bąbelkowa i zagęszczona, stale mieszając. Gotować 1 minutę.
Umieść woskowany papier lub folię na powierzchni mieszaniny; przechowywać w lodówce 30 minut lub do zimna. Złóż bitą śmietanę.
Aby zmontować torte, umieść warstwę ciasta, od góry do dołu,na talerzu do serwowania.
Rozprowadzić cienką warstwą lukru. Wierzch z kremem malinowym, rozprzestrzeniania się w ciągu 1/2 cala krawędzi. Boki mróz torte z pozostałym lukrem. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Tuż przed podaniem ułóż maliny wokół górnej krawędzi torte. W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi świeżymi malinami i gałązkami mięty. Torte przechowywać w lodówce.