Malinowy głupiec z tostami Angel Food Cake
Malina głupiec z tosty Angel Food Cake może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swój repertuar przystawki. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,27 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 16 fanów. Mieszanka skórki z limonki, cukier, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Malinowy głupiec z tostami Angel Food Cake, Tosty Angel Food Cake, oraz Francuski Tosty Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozłóż kawałki ciasta na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Toast, aż krawędzie są złotobrązowe, ale centra są nadal miękkie, 8-10 minut.
Ostudzić; odstawić na bok.
Za pomocą widelca grubo rozgnieść maliny, 2 łyżki cukru i 1 łyżeczkę skórki z limonki w małej misce.
W międzyczasie ubij śmietanę, crème fraîche i pozostałą 1/4 szklanki cukru w średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty, około 2 minut.
Ciasto warstwowe, mieszanka malin i śmietany w szklankach lub małych miseczkach; wierzch z skórką limonkową.
3 więcej pomysłów na ... Angel food cake
Wiemy: Angel food cake jest tak 1994 (era beztłuszczowa). Ale zasługuje na powrót. Jego przewiewna konsystencja pochłania Dojrzałe soki owocowe, a większość rynków go zaopatruje, więc nawet nie trzeba włączać piekarnika. Oto więcej słodkich sposobów, aby cieszyć się nowym (starym) ulubionym:brzoskwinie i śmietana na patelni bochenkowej, plastry ciasta z lodami waniliowymi i plasterki brzoskwiń rzucone odrobiną cukru. Powtórz warstwy i naciśnij, aby skompresować; zamrozić 2 godziny.
Pokroić w plasterki i podawać. Francuskie tosty Sub plastry ciasta na chleb w ulubionym przepisie tosty francuskie. Na wierzch z budzącymi się wiśniami i mascarpone. Tosty shortcake
Posmaruj grube plastry ciasta oliwą z oliwek, następnie tostuj na złoty kolor. Wierzch z masłem migdałowym, truskawkami, odrobiną oliwy z oliwek i łuszczącą się solą morską.
W porcji: kalorie 330, tłuszcz 16 g, błonnik 0 g