Malinowy Francuski Placek Jedwabny
Malinowy Francuski placek Jedwabny może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 554 kalorie, 6G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.79 za porcję. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, półsłodką czekoladę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Domowe Francuskie Ciasto Jedwabne (Od Podstaw), Paleo Malinowy Francuski Placek Jedwabny, oraz Chocolate French Silk Pie (Naśladowca francuskiego jedwabiu Bakers Square).
Instrukcje
Aby zrobić skórkę, połączyć mąkę i sól w misce do mieszania.
Pokroić w skracaniu nożem lub blenderem do ciast, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Połącz jajko, wodę i sok z cytryny.
Posypać mokre składniki na mieszaninę mąki i wrzucić lekko widelcem, aż mieszanina mąki jest zwilżona. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do trzech dni.
Rozwałkuj ciasto, aby pasowało do 9-calowego talerza.
Umieść ciasto w płytce ciasta, przycinając krawędź, aby utworzyć zwis o średnicy 1 cala. Złóż dodatkowe ciasto pod siebie i dekoracyjnie zagniataj krawędź Skórki. Schłodzić ciasto wypełnione patelni ciasto co najmniej 20 minut przed pieczeniem, aby zapobiec skurczu.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (205 stopni C). Ciasto wyłożyć podwójną warstwą folii aluminiowej i warstwą masy ciasta lub suszonej fasoli.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż Brzeg skórki będzie złoty, około 10 minut. Ostrożnie wyjąć folię i ciężary i piec, aż skorupa jest ustawiona, o 5 protokół więcej. Całkowicie schłodzić przed dodaniem nadzienia.
Aby nadzienie, roztopić czekoladę w podwójnym kotle.
Niech ostygnie do temperatury pokojowej, ale nadal płynne. W międzyczasie ubij masło mikserem elektrycznym, aż będzie gładkie. Stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż mieszanina będzie lekka i puszysta. Powinien być zauważalnie jaśniejszy w Kolorze. Zmiksować w schłodzonej roztopionej czekoladzie i ekstrakcie waniliowym.
Dodać jajka po kolei, ubijając z dużą prędkością przez 2 minuty i skrobanie po bokach miski dobrze po każdym dodaniu.
Rozłóż cienką warstwę (około 1/4 cala) dżemu malinowego na dnie schłodzonej skorupy ciasta. Łyżka nadzienie czekoladowe na górze dżemu i wygładzić powierzchnię. Przechowywać w lodówce przez noc.
Przed podaniem udekoruj każdy plaster bitą polewą, 3 świeżymi malinami i liściem mięty.