Malinowe ciasto z Marsalą, Crème Fraîche i malinami
Malinowe ciasto z Marsalą, Crème Fraîche i malinami może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 436 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.01 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 53 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki uniwersalnej, sok pomarańczowy, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Malinowe ciasto z Marsalą, Crème Fraîche i malinami, Malinowe Ciasto Z Marsalą, Crème Fraîche I Malinami, oraz Malinowe Ciasto Z Marsalą, Creme Fraiche I Malinami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°. masło o średnicy 10 cali.
Ubić pierwsze 5 składników w średniej misce, aby wymieszać.
Połącz Marsala i sok pomarańczowy w małej misce. Beat 12 łyżki masła i 1 szklanka cukru w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Ubić w jajkach, wanilii i skórce cytryny. Ubić w mieszance Marsala w 2 dodatkach na przemian z mieszanką mąki w 3 dodatkach.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Posypać 1 1/2 szklanki malin.
Piec ciasto, aż góra jest delikatnie ustawić, O 20 protokół. Obniżyć temperaturę piekarnika do 191°. Dot wierzch ciasta z 2 łyżki masła i posypać 2 łyżki cukru. Kontynuuj pieczenie, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, o 15 protokół. Schłodzić w patelni na stelażu. Uwolnij boki patelni; przenieś ciasto na talerz. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Wymieszać crème fraîche i 2 łyżki cukru w małej misce. (Ciasto i crème fraîche mieszaniny mogą być wykonane 8 godzin wcześniej.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej. Mieszanka crème fraîche.)
Ciasto pokroić w kliny. Top każdy z dolop Creme fraîche i świeże maliny i służyć.