Malina Cytryna Mini Muffinki
Malina cytryna Mini muffinki to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 65 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jeśli masz sól, skórkę z cytryny, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Muffiny Czekoladowo-Malinowe Mini, Malinowe migdałowe mini-muffinki, oraz Malinowo-Czekoladowe Mini Muffiny.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. nasmaruj 24 filiżanki mini muffin.
W dużej misce zetrzyj skórkę z cytryny i cukier, aż skórka uwolni niektóre z jej olejów i aromatów. Odstawić.
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól; odstawić.
Dodać roztopione masło do miski z cukrem i skórką i ubijać 1 minutę.
Dodaj jajko i ubijaj, aż dobrze się połączą. Wymieszać z mlekiem.
Dodaj suche składniki i mieszaj, aż się połączą. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Napełnij każdy kubek mini muffin 3/4 pełne z ciasta.
Umieść jedną malinę, otwartą bokiem w dół, na środku każdej filiżanki.
Piec do złotego koloru i tester ciasta włożony do muffinki wychodzi czysty, 12 do 15 minut.
Ostudzić 15 minut, a następnie zwolnić z patelni.