Malezyjska Wołowina Rendang
Malezyjska wołowina Rendang może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 569 kalorii, 33g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 258 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka nasion kolendry, woda, korzeń imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wołowina Rendang w stylu malezyjskim, Indonezyjska Wołowina Rendang (Rendang Sapi), oraz Wołowina Rendang dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej kokosa w suchym woku, ciągle mieszając, aż do uzyskania złotego koloru. Odstawić do ostygnięcia.
Za pomocą blendera lub robota kuchennego, wymieszać szalotki, czosnek, chili, imbir, i trawa cytrynowa do gęstej pasty.
Zmiel kolendrę, koper włoski, kminek i gałkę muszkatołową.
Używając woka smażymy pastę szalotkową na odrobinie oleju przez kilka minut.
Dodać zmieloną kolendrę, koper włoski, kminek i gałkę muszkatołową; gotować przez 3 do 4 minut, ciągle mieszając.
Dodać wołowinę; gotować na średnim ogniu przez kolejne 3 do 4 minut, lub aż mięso jest rumiane.
Wymieszaj cukier, kokos, goździki, laskę cynamonu, mleko kokosowe i wodę. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż większość płynu zniknie, a mięso będzie miękkie (około 1 godziny). Doprawić solą do smaku.