Malezyjska Sałatka Arbuzowa

Malezyjska Sałatka Arbuzowa
Malezyjska Sałatka z arbuza może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 357 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, korzeń imbiru, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Spróbuj Malezyjski Kerabu Beehoon (Sałatka Z Makaronem Ryżowym), Sałatka arbuzowa z arbuzowym winegretem, oraz Malezyjska Gado Gado (Sałatka Jarzynowa Z Sosem Orzechowym) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 1 1/2 szklanki przyprawionego octu ryżowego do wrzenia w rondlu i wymieszać w 2 kawałki pokruszonego korzenia imbiru, szalotki, płatki czerwonej papryki, 1/4 szklanki jasnobrązowego cukru i 1 łyżeczkę soli. Wymieszać, aż brązowy cukier i sól rozpuszczą się, i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy PrzyprawionyOcet Ryżowy Przyprawiony
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
2
Włożyć arbuzową skórkę do dużej, żaroodpornej, niereaktywnej miski, a płyn do wytrawiania przecedzić przez sitko o drobnej siateczce do arbuzowej Skórki. Wymieszać do połączenia i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Boczek pokroić na kawałki po ostygnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
5
Do dressingu umieść 1/2 szklanki obranego i posiekanego imbiru, czosnku, soku z limonki, 1 szklankę przyprawionego octu ryżowego, 2 łyżki jasnobrązowego cukru, 1/2 łyżeczki soli i łodygi kolendry w blenderze. Blend na dużej prędkości, skrobanie w dół Blender strony od czasu do czasu, aż imbir i kolendry łodygi są sproszkowane i opatrunek jest dokładnie mieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy PrzyprawionyOcet Ryżowy Przyprawiony
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Aby zmontować, umieść około 1 szklankę kostek arbuza na talerzu sałatkowym i skropić około 2 łyżkami dressingu. Top z około 2 łyżki marynowanej Skórki, 1 do 2 łyżki bitów boczku, 1 łyżka liści kolendry, i około 1/2 łyżki posiekanej zielonej cebuli, lub do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
świeża Kolendraświeża Kolendra
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Sos TeriakyiSos Teriakyi
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawSałatki
OkazjeLetnie
Magazyn