Malezyjska Sałatka z arbuza może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 357 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, korzeń imbiru, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Spróbuj Malezyjski Kerabu Beehoon (Sałatka Z Makaronem Ryżowym), Sałatka arbuzowa z arbuzowym winegretem, oraz Malezyjska Gado Gado (Sałatka Jarzynowa Z Sosem Orzechowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić 1 1/2 szklanki przyprawionego octu ryżowego do wrzenia w rondlu i wymieszać w 2 kawałki pokruszonego korzenia imbiru, szalotki, płatki czerwonej papryki, 1/4 szklanki jasnobrązowego cukru i 1 łyżeczkę soli. Wymieszać, aż brązowy cukier i sól rozpuszczą się, i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy Przyprawiony
Jasnobrązowy Cukier
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
2
Włożyć arbuzową skórkę do dużej, żaroodpornej, niereaktywnej miski, a płyn do wytrawiania przecedzić przez sitko o drobnej siateczce do arbuzowej Skórki. Wymieszać do połączenia i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arbuz
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Do dressingu umieść 1/2 szklanki obranego i posiekanego imbiru, czosnku, soku z limonki, 1 szklankę przyprawionego octu ryżowego, 2 łyżki jasnobrązowego cukru, 1/2 łyżeczki soli i łodygi kolendry w blenderze. Blend na dużej prędkości, skrobanie w dół Blender strony od czasu do czasu, aż imbir i kolendry łodygi są sproszkowane i opatrunek jest dokładnie mieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy Przyprawiony
Jasnobrązowy Cukier
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Aby zmontować, umieść około 1 szklankę kostek arbuza na talerzu sałatkowym i skropić około 2 łyżkami dressingu. Top z około 2 łyżki marynowanej Skórki, 1 do 2 łyżki bitów boczku, 1 łyżka liści kolendry, i około 1/2 łyżki posiekanej zielonej cebuli, lub do smaku.