Malezyjska Krewetka Tamaryndowca

Malezyjska Krewetka Tamaryndowca
Malezyjska Krewetka tamaryndowca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 298 kalorii, 36g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej sałatkowy, ostry sos, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażony Ryż Z Krewetkami Malezyjskimi, Krewetki kurkuma smażone w stylu malezyjskim, oraz Grillowane krewetki z sosem Tamaryndowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj miąższ tamaryndowca i 3/4 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odstawić do letniej, 8 do 10 minut; pocierać miąższ palcami, aby dobrze wymieszać i uwolnić z nasion. Przetrzyj mieszaninę przez sitko na patelnię o średnicy od 10 do 12 cali; usuń pozostałości.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SitoSito
3
Dodaj cukier, ocet, sos sojowy i ostry sos do patelni. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu i mieszać często aż zredukowane do około 3/4 szklanki, o 5 protokół. Zeskrobać zredukowany sos z powrotem do miski (lub, jeśli nadrabia się do 1 tygodnia wcześniej, do słoika lub pojemnika na Lodówkę; przykryć i schłodzić).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
SOSSOS
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Opłucz patelnię i wytrzyj do sucha.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Miejsce na dużym ogniu i dodać olej; gdy gorące, dodać krewetki i mieszać, aż zaczną się różowy, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Wlać do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodaj sos tamaryndowy do patelni i mieszać, aż gotuje się energicznie; powrót krewetki do patelni i mieszać, aż nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 6 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
KrewetkiKrewetki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Łyżka krewetki i sos na talerzach lub do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dekoruj zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn