Malezyjska Krewetka Tamaryndowca
Malezyjska Krewetka tamaryndowca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 298 kalorii, 36g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej sałatkowy, ostry sos, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażony Ryż Z Krewetkami Malezyjskimi, Krewetki kurkuma smażone w stylu malezyjskim, oraz Grillowane krewetki z sosem Tamaryndowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj miąższ tamaryndowca i 3/4 szklanki wrzącej wody.
Odstawić do letniej, 8 do 10 minut; pocierać miąższ palcami, aby dobrze wymieszać i uwolnić z nasion. Przetrzyj mieszaninę przez sitko na patelnię o średnicy od 10 do 12 cali; usuń pozostałości.
Dodaj cukier, ocet, sos sojowy i ostry sos do patelni. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu i mieszać często aż zredukowane do około 3/4 szklanki, o 5 protokół. Zeskrobać zredukowany sos z powrotem do miski (lub, jeśli nadrabia się do 1 tygodnia wcześniej, do słoika lub pojemnika na Lodówkę; przykryć i schłodzić).
Opłucz patelnię i wytrzyj do sucha.
Miejsce na dużym ogniu i dodać olej; gdy gorące, dodać krewetki i mieszać, aż zaczną się różowy, o 2 protokół.
Dodaj sos tamaryndowy do patelni i mieszać, aż gotuje się energicznie; powrót krewetki do patelni i mieszać, aż nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 6 minut dłużej.
Łyżka krewetki i sos na talerzach lub do miski.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.