Makhani dhal

Makhani dhal
Makhani dhal to przystawka, która serwuje 8. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. 121 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mielonego kminku, cebuli ,liści laurowych i. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal), Przyprawiony Dhal (Masala Dhal), oraz dal makhani styl dhaba, jak zrobić dal makhani.

Instrukcje

1
Gotuj soczewicę w 800 ml wody przez 15 minut, aż stanie się prawie miękka. W międzyczasie podsmażamy cebulę i papryczki chilli na maśle 50g przez około 7 min, aż zacznie zmiękać. Wymieszać imbir, czosnek i przyprawy i gotować na małym ogniu przez 1 min więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
SoczewicaSoczewica
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Wlać 800 ml wrzącej wody, a następnie ugotowaną soczewicę i dowolny płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Dodaj liście laurowe i fasolę, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż zgęstnieje. Może to być wykonane 2 dni wcześniej i schłodzone lub zamrożone na okres do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
4
Aby służyć, w razie potrzeby wróć do ognia i wymieszaj śmietanę. Sezon dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
5
Wlać do miski, kropki z pozostałym masłem, kurz z garam masala i roztrzepać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn