Makhani dhal

Makhani dhal
Makhani dhal to przystawka, która serwuje 8. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. 121 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mielonego kminku, cebuli ,liści laurowych i. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal), Przyprawiony Dhal (Masala Dhal), oraz dal makhani styl dhaba, jak zrobić dal makhani.

Instrukcje

1
Gotuj soczewicę w 800 ml wody przez 15 minut, aż stanie się prawie miękka. W międzyczasie podsmażamy cebulę i papryczki chilli na maśle 50g przez około 7 min, aż zacznie zmiękać. Wymieszać imbir, czosnek i przyprawy i gotować na małym ogniu przez 1 min więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
SoczewicaSoczewica
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
Wlać 800 ml wrzącej wody, a następnie ugotowaną soczewicę i dowolny płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Dodaj liście laurowe i fasolę, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż zgęstnieje. Może to być wykonane 2 dni wcześniej i schłodzone lub zamrożone na okres do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Aby służyć, w razie potrzeby wróć do ognia i wymieszaj śmietanę. Sezon dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
5
Wlać do miski, kropki z pozostałym masłem, kurz z garam masala i roztrzepać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn