Make-it-don ' t-buy-it mrożone Wegetariańskie Burrito
Zrób to, nie kupuj mrożonych wegetariańskich Burrito może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 8G tłuszczu i w sumie 305 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,29 USD za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. 40 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś Młody szpinak, brązowy ryż, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 95%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Nie rób żadnych planów" koktajl jagodowy, Nie marnuj tego burgera-zrób nadziewane grzyby, oraz Domowe mrożone burrito z fasolą i warzywami.
Instrukcje
Ugotuj brązowy ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Przełóż do dużej miski i całkowicie ostudź.
W międzyczasie rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj, często mieszając, aż będzie miękka i lekko zrumieniona, około 4 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy, proszek chile i kminek i gotuj, mieszając, aż pachnie, około 1 minuty.
Dodaj czarną fasolę, Kabaczek, 1 szklankę wody i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż fasola będzie miękka, a większość płynu się zmniejszy, ale mieszanina nadal będzie lekko pyskata, 8 do 10 minut.
W razie potrzeby dodaj szpinak partiami i złóż, aż zwiędnie. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Połóż tortille na czystej powierzchni roboczej. Umieść 1/2 szklanki ryżu na środku każdej tortilli, około 1 cala od krawędzi, a na wierzchu około 1/2 szklanki nadzienia fasolowego.
Posyp każdą 2 czubatymi łyżkami sera Cheddar i dodaj kilka kresek ostrego sosu. Złóż krawędź najbliżej siebie nad nadzieniem, złóż boki i zakończ zwijanie. Zawiń szczelnie najpierw w folię, a następnie w folię i zamrażaj do 2 tygodni.
Aby podgrzać w kuchence mikrofalowej: zawiń zamrożone burrito w pergamin i mikrofaluj na wysokim poziomie, aż będzie gorące w środku, 4 do 5 minut.
W przypadku metody chrupiącego piekarnika: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Spryskaj obficie każdą stronę burrito sprayem do gotowania i połóż szwem do dołu na blasze do pieczenia. Gotuj, aż będą złote i chrupiące na zewnątrz i gorące w środku, obracając mniej więcej w połowie, 25 do 30 minut.
W razie potrzeby podawać z kwaśną śmietaną o obniżonej zawartości tłuszczu, salsą i guacamole.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Burrito można łączyć z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
![Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir]()
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir