Make - Ahead Turkey Gravy
Make-Ahead Turkey Gravy wymaga około 5 godzin i 55 minut od początku do końca. Ten sos ma 225 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 94 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz borowiki, masło, wino marsala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Make - Ahead Turkey Gravy, Make - Ahead Turkey Gravy, oraz Make-Ahead indyk i sos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny w dużej doniczce na średnim ogniu. Brązowe karki indyka w gorącym oleju, około 6 minut na stronę.
Dodaj cebulę, seler, i marchew; gotować, aż warzywa zaczną mięknąć i brązowy, 5 do 10 protokół.
Wlać wino Marsala, i zeskrobać i rozpuścić wszelkie rumiane kawałki mięsa i warzyw z dna patelni. Podnieś ciepło do wysokiej; gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę.
Wymieszać 2 ćwiartki zimnej wody, liść laurowy, ząbki czosnku i 1/4 uncji suszonych borowików. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, i włączyć ciepło do niskiej. Jako początkujący Simomaniacy, odtłuść i odrzuć pianę, która znajdzie się na wierzchu. Przykryć częściowo i gotować na bardzo małym ogniu przez 4-5 godzin. Odcedzić ciała stałe i odstawić bulion do ostygnięcia.
W misce przykryj 1/4 uncji suszonych porcini 1 szklanką gorącej wody; pozostaw do nawodnienia przez 10 minut.
Grzyby wyjąć z wody i drobno posiekać.
Rozgrzać 1/4 szklanki masła w dużym rondlu na średnim ogniu, i pieczarki brązowe, o 10 protokół. Mąkę wymieszać z grzybami i masłem i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, przez 3 minuty.
Ubić bulion, około 1/2 szklanki na raz, i podnieść ciepło do średniej wysokości; doprowadzić sos do wrzenia.
Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować sos do zmniejszenia i zagęszczony, o 30 protokół. Często mieszaj. Tuż przed podaniem wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i czarnym pieprzem.