Make - Ahead Turkey Gravy
Make-Ahead Turkey Gravy wymaga około 3 godziny od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 91g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 1049 kalorii. Ten przepis służy 3. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogi sos. Jest przyniesiony przez Chow. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka szalotki, woda, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Make - Ahead Turkey Gravy, Make - Ahead Turkey Gravy, oraz Make - Ahead Turkey Gravy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym, szerokim garnku na średnim ogniu do połysku.
Dodać nogi indyka i gotować, obracając od czasu do czasu, aż na dnie garnka uformuje się brązowa skorupa, a nogi są rumiane, o 10 protokół.
Dodaj 3/4 szklanki wina i gotować, skrobanie rumiane kawałki z dna garnka z drewnianą łyżką, aż zapach alkoholu spalił się, o 1 minutę.
Dodaj seler, marchew, cebula, tymianek, pieprz, i liść laurowy.
Wlać wodę, zwiększyć ciepło do wysokiej, i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż czas ma wyraźny smak indyka, około 2 godzin.
Wyjmij garnek z ognia. Za pomocą szczypiec usuń duże kawałki kości i warzyw i wyrzuć. Ustaw sitko o drobnych oczkach na dużej żaroodpornej miarce lub misce z wylewką i wlej wywar. Odrzuć ciała stałe w sitku. Odstaw zapas na bok. (Powinieneś mieć około 4 do 4 1/2 filiżanek.) Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać pozostałe 3/4 szklanki wina i doprowadzić do wrzenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wino zmniejszy się o dwie trzecie, około 3 minut.
Posypać mąką i gotować, ubijając od czasu do czasu, aż surowy smak mąki się ugotuje, o 2 protokół.Podczas ubijania powoli wlać zarezerwowany wywar z indyka i ubijać, aż mieszanina będzie gładka. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu. Gotować, ubijając stale, aż sos zgęstnieje i smaki stopić, o 8 do 10 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Jeśli nie podajesz natychmiast, przełożyć do pojemnika z szczelną pokrywką i ostudzić do temperatury pokojowej. Przykryć i przechowywać w lodówce do 4 dni. Aby podgrzać, umieścić sos w średnim rondlu na małym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż będzie gorący, około 10 minut.