Make-Ahead Cheesy Shrimp & Rice
Make-Ahead Cheesy Shrimp & Rice to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 18g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać taco Bell® & chunky salsa, papryka, ryż, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany biały ryż można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Makeup Cheesy Bacon Mini Klopsiki, Make-Ahead Marynowane Krewetki, oraz Make-Ahead Chimichurri Sałatka z krewetkami i kukurydzą.
Instrukcje
Gotować i wymieszać boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry.
Usuń boczek z patelni z łyżką szczelinową, zastrzegając 2 łyżki. kapie na patelni; odcedzić boczek na ręcznikach papierowych.
Dodaj cebulę, paprykę i czosnek do zastrzeżonych kropli; gotuj i mieszaj 5 min. albo aż będzie krucho. Wymieszać z sosem pomidorowym i salsą; dusić 2 min., mieszając od czasu do czasu. Wymieszać krewetki i kukurydzę; dusić 2 min. Wymieszać z boczkiem.
Łyżka ryżu do 13x9-calowe naczynie do pieczenia spryskane sprayem do gotowania; top z mieszanki krewetek i sera. Przykryć folią. Przechowywać w lodówce do 24 godzin.
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Zapiekanka, przykryta, 35 min. lub aż do ogrzania, odsłaniając po 20 min.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.