Makaronowe Risotto z koprem włoskim
Makaronowe Risotto z koprem włoskim może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 339 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką pieprz, por, cebulkę kopru włoskiego i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Risotto z koprem i kiełbasą, Risotto z koprem i groszkiem, oraz Risotto z krewetkami i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę kopru włoskiego, por i nasiona kopru włoskiego; gotuj przez 2 minuty, często mieszając. Wymieszać z solą. Przykryć i gotować 12 minut lub aż Koper będzie miękki, mieszając od czasu do czasu. Odstawić.
Połączyć bulion z winem; doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu w dużym rondlu (nie gotować). Przechowywać w cieple na małym ogniu (mieszanina będzie wyglądać zsiadłe).
Rozpuścić 1 łyżkę masła na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać orzo do patelni; gotować przez 2 minuty, ciągle mieszając.
Dodawać mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, mieszając mieszaninę często, aż każda porcja mieszaniny bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 17 minut). Wymieszać mieszaninę porów; gotować 2 minuty.
Wyjąć z ognia; wymieszać z serem, koperkiem i pieprzem.