Makaroniki z żurawiną i migdałami
Makaroniki z żurawiną i migdałami to deser dla 11 osób. Za 24 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 157 kalorii . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt z migdałów, migdały, półsłodkie chipsy czekoladowe i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Makaroniki z migdałami i kokosem , Makaroniki z wiśnią i limonką oraz Makaroniki z kokosem zanurzone w czekoladzie .
Instrukcje
Białka umieścić w małej misce; odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Dodaj ekstrakt; ubijaj na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj zamiennik cukru na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty. Wymieszaj z kokosem, żurawiną i migdałami.
Nakładaj łyżką stołową porcję w odstępach 5 cm na blachę do pieczenia wysmarowaną sprayem do pieczenia.
Piec w temperaturze 325° przez 10-15 minut lub do momentu, aż masa będzie gotowa. Ostudzić przez 15 minut, a następnie ostrożnie wyjąć z formy na kratkę.
Rozsmaruj około 1 łyżeczki roztopionej czekolady na spodzie każdego ciasteczka.
Połóż na papierze woskowanym stroną czekoladową do góry; odstaw, aż stężeje.