Makaroniki Orzechowo-Czekoladowe
Makaroniki orzechowo-czekoladowe wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 18 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać prażone orzeszki ziemne, cukier granulowany, cukier puder, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 24%. Spróbuj Czekoladowe Makaroniki Z Masłem Orzechowym, No-Bake Chocolate Peanut Butter Macaroons, oraz Hamburgery Czekoladowe Z Masłem Orzechowym (Makaroniki Francuskie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W maszynce wirować cukier puder i orzeszki ziemne, aż orzechy zostaną bardzo drobno zmielone(nie powinny być widoczne duże kawałki orzechów).
W 3-do 4-quart patelni na średnim ogniu, doprowadzić 2 do 3 cale wody do wrzenia; dostosować ciepło, aby utrzymać bardzo niskie gotować. W dużej misce lub misce miksera ubij cukier na białka. Ustaw miskę na gotującej się wodzie na patelni (dno miski nie powinno dotykać wody) i stale mieszaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie ciepła w dotyku.
Miskę wyjąć z wody i mikserem na dużej prędkości ubić do uzyskania gęstych, sztywnych szczytów. Delikatnie złożyć mieszaninę orzechów.
Mieszanka łyżka do ciasta worek wyposażony w 1/2-calowy zwykły końcówkę i, z końcówką prawie dotykając pergaminu, rury do płaskich, 2-calowe koła o 1/8 cala grubości, 1 cal od siebie, na dwóch gotowania pergaminu pokryte 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia.
Piec ciasteczka w piekarniku regularnym 300 lub konwekcyjnym, aż blaty będą błyszczące i suche, a krawędzie popękane, około 15 minut. Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia (około 1 1/4 godziny), następnie usunąć ciasteczka, delikatnie podnosząc je i odrywając pergamin od spodu.
Rozprowadzić płaską stronę każdej z połowy ciastek z około 1 łyżeczką czekoladowego ganache. Wierzch każdego z drugim ciastkiem, płaską stroną w kierunku nadzienia.
Czekoladowy ganache: w żaroodpornej misce ustawionej nad (ale nie dotykając) ledwo gotującą się wodą na patelni, od czasu do czasu wymieszać 6 uncji posiekanej słodko-gorzkiej lub półsłodkiej czekolady, 2 łyżki śmietany ubijającej, 1 łyżka syropu kukurydzianego i 1 łyżka masła, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka.
Wyjąć z ognia i ostudzić do grubości, ale nie Firmy, o 15 protokół. Sprawia, że około 1 1/4 szklanki.