Makaroniki Orzechowo-Czekoladowe
Makaroniki orzechowo-czekoladowe wymagają ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 1 i kosztuje $3.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 98 g tłuszczu, oraz w sumie 2559 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz prażone orzeszki ziemne, cukier granulowany, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Czekoladowe Makaroniki Z Masłem Orzechowym, No-Bake Chocolate Peanut Butter Macaroons, oraz Hamburgery Czekoladowe Z Masłem Orzechowym (Makaroniki Francuskie).
Instrukcje
W maszynce wirować cukier puder i orzeszki ziemne, aż orzechy zostaną bardzo drobno zmielone.
W 3-do 4-quart patelni na średnim ogniu, doprowadzić 2 do 3 cale wody do wrzenia; dostosować ciepło, aby utrzymać bardzo niskie gotować. W dużej misce lub misce stojącego miksera ubijamy cukier na białka. Ustaw miskę na gotującej się wodzie na patelni (dno miski nie powinno dotykać wody) i stale mieszaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie ciepła w dotyku.
Wyjąć miskę z wody i za pomocą miksera elektrycznego na dużej prędkości (wyposażonego w mocowanie trzepaczki, jeśli używasz miksera stojącego) ubić mieszankę białek jaj, aż utworzą się grube, sztywne szczyty. Delikatnie złożyć mieszankę cukru pudru.
Mieszanka łyżka do ciasta worek wyposażony w 1/2-calowy gładkiej końcówki i, z końcówką prawie dotykając pergaminu, rury w płaskie 2-calowe koła o 1/8 cala grubości, 1 cal od siebie, na dwóch gotowania pergaminu pokryte 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia (patrz UWAGI).
Piecz ciasteczka w piekarniku 300, aż blaty będą błyszczące i suche, a krawędzie popękane, około 15 minut; jeśli pieczenie dwóch patelni na raz, Zmień pozycje patelni w połowie pieczenia.
Niech ciasteczka ostygną całkowicie na arkuszach (około 1 1/4 godziny), a następnie usunąć, delikatnie podnosząc je i odrywając pergamin od spodu.
Rozprowadzić płaską stronę każdej z połowy ciastek z około 1 łyżeczką czekoladowego ganache. Wierzch każdego z drugim ciastkiem, płaską stroną w kierunku nadzienia.
Czekoladowy ganache. W żaroodpornej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującej się wody (dno miski nie powinno dotykać wody), od czasu do czasu wymieszać 6 uncji posiekanej słodko-gorzkiej lub półsłodkiej czekolady, 2 łyżki śmietany ubijającej, 1 łyżka syropu kukurydzianego i 1 łyżka masła, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka.
Wyjąć z ognia i ostudzić do grubości, ale nie Firmy, o 15 protokół. Sprawia, że około 1 1/4 szklanki.