Makaroniki migdałowe zanurzone w czekoladzie
Jeśli masz około 50 minut do spędzenia w kuchni, Makaroniki z Migdałami W Czekoladzie mogą być znakomitym przepisem bezglutenowym i zgodnym z FODMAP, który warto wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 83 kalorie . Ten przepis jest dla 72 osób. Za 22 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup cukier, wodę, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy to Makaroniki z Kokosem W Czekoladzie , Makaroniki z Kokosem W Czekoladzie Bezglutenowe Bezmleczne i Czekoladowe Makaroniki Z Migdałami i Makaroniki Kokosowo-Migdałowe .
Instrukcje
Białka umieścić w małej misce; odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Dodaj sól i ubijaj na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty.
Stopniowo dodawaj cukier puder, po 1 łyżce stołowej, ubijając na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty i cukier się rozpuści. Wymieszaj z migdałami.
Nakładaj łyżeczką porcje ciasta w odstępach 5 cm na blachy do pieczenia pokryte papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 8-12 minut lub do momentu, aż ciasto będzie twarde w dotyku. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem na kratkę.
W przypadku kremu maślanego wymieszaj cukier i wodę w małym, ciężkim rondelku. Doprowadź do wrzenia; gotuj na średnio-wysokim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Ubij niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkami jaj; włóż wszystko z powrotem do patelni, stale mieszając. Gotuj przez 2 minuty lub do momentu, aż mieszanka zgęstnieje i osiągnie temperaturę 160°, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Ostudzić do temperatury pokojowej.
W małej misce ubij masło na puszystą masę, około 5 minut. Stopniowo ubijaj mieszankę gotowanego cukru. Ubijaj kakao, aż będzie gładkie. W razie potrzeby schłodź, aż krem maślany osiągnie konsystencję nadającą się do smarowania.
Rozsmaruj krem maślany na spodzie każdego schłodzonego ciasteczka. Schłodź w lodówce, aż stwardnieje, około 15 minut. Zanurz spód każdego ciasteczka w roztopionej czekoladzie, pozwalając nadmiarowi spłynąć.
Umieścić na papierze woskowanym; odstawić do stężenia. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.