Makaroniki Migdałowe II
Makaroniki Migdałowe II to deser dla 24 osób. Jedna porcja zawiera 74 kalorie , 2 g białka i 3 g tłuszczu . Za 19 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga białek jaj, zmielonych migdałów, cukru i barwnika spożywczego. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, wegetariańską laktoovo i przyjazną dla FODMAP . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Wypróbuj Makaroniki Kokosowo-Migdałowe , Makaroniki Wiśniowo-Limonkowe i Makaroniki Kokosowe zanurzone w Czekoladzie , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni Fahrenheita (135 stopni Celsjusza). Nasmaruj blachy do pieczenia ciastek.
W dużej szklanej lub metalowej misce ubij białka jajek na pianę. Stopniowo dodawaj skórkę z cytryny i cukier, kontynuując ubijanie, aż białka utworzą sztywne szczyty. Podczas mieszania zabarwiaj na jasnozielony lub różowy kolor barwnikiem spożywczym. Używając gumowej szpatułki, wmieszaj zmielone migdały. Wykładaj czubatymi łyżkami na przygotowaną blachę do ciastek. Ciasteczka powinny być oddalone od siebie o około 2 cale.
Piecz przez 20 do 30 minut w rozgrzanym piekarniku, aż ciasteczka będą twarde i lekko brązowe. Pozostaw ciasteczka na blachach do ostygnięcia na 5 minut przed wyjęciem na kratkę, aby całkowicie ostygły.