Makaroniki
Jeśli masz w pobliżu 50 minut do spędzenia w kuchni, makaroniki mogą być doskonałym bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. 799 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz białka, cukier puder, 250g mascarpone w wannie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką ocena 5%, to danie jest improvable. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Makaroniki Z Płatkami Kukurydzianymi, Oburzające Makaroniki, oraz Makaroniki Kawowe.
Instrukcje
Białka ubić w dużej, czystej misce do uzyskania miękkich szczytów.
Ubij cukier puder w 3 lub 4 partiach, dobrze ubijając między każdym dodatkiem.
Dodać kilka kropli barwnika z końcowym dodatkiem cukru. Ubijaj, aż mieszanina będzie jasnoróżowa, bez smug, gęsta i błyszcząca, trochę jak pianka do golenia.
Za pomocą dużej metalowej łyżki, delikatnie złożyć przez zmielone migdały. Przykryć 4 blachy do pieczenia z pergaminem do pieczenia i dab trochę mieszanki w rogach każdego arkusza do zabezpieczenia papieru. Jeśli nie masz wystarczającej ilości arkuszy do pieczenia, zrób i gotuj połowę ilości, a następnie powtórz. Użyj 2 łyżek lub worka z rurkami wyposażonego w szeroką dyszę, aby wykonać 40 kółek, każdy o szerokości około 5 cm. Pozostawić na około 10 minut, aż skóra zacznie się formować.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Umieść blachy do pieczenia w piekarniku, pozostawiając drzwi piekarnika lekko uchylone, aby umożliwić ucieczkę pary, a następnie piec przez 20-25 minut, aż po prostu chrupiące, ale nie rumiane. Pozostawić do ostygnięcia.
Gdy będziesz gotowy do podania, delikatnie zdejmij papier nożem do palety. Dokładnie rozprowadzić 1 łyżeczkę dżemu malinowego na biszkopt na połowę herbatników i 1 łyżeczkę mascarpone na biszkopt na drugą połówkę, następnie delikatnie połączyć.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Makaroniki można łączyć z kremowym Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "