Makaronik Słodkie Ziemniaki Piec
Makaronik słodkie ziemniaki Piec trwa około 45 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lakto ovo wegetariański przepis ma 393 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,24 USD za porcję. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz pod ręką pomarańczową marmoladę, mielony imbir, orzechy pekan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również No-Bake Lemon (Coconut) Macaroon Cheesecake & No-Bake Treats Cookbook Launch, No-Bake Coconut Macaroon Snowcaps, oraz Bez Pieczenia Sernik Z Makaronikiem Cytrynowym.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj słodkie ziemniaki, 6 łyżek masła, brązowy cukier, amaretto lub ekstrakt, sól i imbir; ubijaj do uzyskania gładkości. Dodaj orzechy pekan i marmoladę.
Przenieś do natłuszczonego 11-calowego. x 7-w. naczynie do pieczenia. Wymieszaj makaroniki z pozostałym masłem; posyp zapiekankę.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 30-35 minut lub do podgrzania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Makaroniki naprawdę dobrze komponują się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.