Makaron Świeży Bezglutenowy

Makaron Świeży Bezglutenowy
Świeży bezglutenowy makaron może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 82 grosze za porcję. Mieszanka mąki kukurydzianej, mąka quinoa, guma guar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Makaron Świeży Bezglutenowy, Makaron świeży bezglutenowy, oraz Białkowe muffinki Quinoa ze świeżą morelą, orzechami i daktylami (bezglutenowe, bezmleczne) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Łączenie mąki
2
Przesiać mąkę kukurydzianą, mąkę quinoa i skrobię ziemniaczaną do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Komosy RyżowejMąka Z Komosy Ryżowej
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodaj gumę ksantanową, gumę guar i sól i wymieszać. Całość przesiać do miski miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Guma GuarGuma Guar
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Formowanie ciasta makaronowego
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
5
Do miski z suchymi składnikami włóż jajka i żółtka. Uruchom mikser stojący na średniej prędkości za pomocą uchwytu łopatkowego, aż ciasto poczuje się w pełni uformowane, około 3 minut. Końcowe ciasto powinno być jędrne, ale wciąż giętkie, trochę jak playdough.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Przyrządzanie makaronu
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
7
Jeśli używasz Maszyny do makaronu, pokrój kulkę ciasta na ćwiartki i rozwałkuj każdy kawałek ciasta do grubości około 1/2 cala. Lubimy rozwałkować każdy kawałek pomiędzy 2 kawałkami pergaminu. Lekko mąkę obie strony ciasta z odrobiną skrobi ziemniaczanej. Przeprowadź ciasto przez maszynę, zwiększając ustawienie za każdym razem, aż ciasto będzie cienkie i długie. Jeśli arkusz makaronu zaczyna się łamać, jest wystarczająco cienki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
8
Jeśli robisz ciasto ręcznie, sugerujemy ciąć piłkę ciasta na 8 sztuk, a następnie wyciąć każdy z tych kawałków na pół, więc są one o wielkości piłek golfowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
9
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta tak cienki, jak to tylko możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
10
W przypadku fettuccine użyj ustawienia fettuccine na maszynie do makaronu. Jeśli kroisz ciasto ręcznie, chcesz wstążki makaronu, o szerokości około 1/4 cala. W przypadku spaghetti użyj ustawienia spaghetti w maszynie do makaronu. Jeśli kroisz ciasto ręcznie, chcesz cienkie sznurki makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
SpaghettiSpaghetti
CiastoCiasto
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
11
W przypadku ravioli, pokroić rozwałkowany makaron na 2-calowe kawałki kwadratowe. Dollop nadzienie w środku kwadratu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
MakaronyMakarony
12
Brzegi makaronu umyć jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
JajkoJajko
13
Umieść inny kwadrat makaronu na górze i naciśnij w dół, zaciskając krawędzie. (Posiadanie noża do ravioli pod ręką pomaga w tym procesie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
MakaronyMakarony
14
Na lasagne, pozostawić makaron w długich arkuszach.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
15
Aby ugotować makaron, doprowadzić do wrzenia duży garnek osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
16
Do wrzącej wody włóż wybrany kształt makaronu. Kiedy makaron unosi się na powierzchnię, weź mały kawałek i spróbuj go. Powinieneś być w stanie go ugryźć bez rozpadania się. (Z makaronem bezglutenowym, to cienka linia. W jednej chwili jest al dente, a w następnej jest jedna wielka kula papki, więc uważaj na pulę.) Czas gotowania będzie różny dla różnych kształtów. Fettuccine trwa zwykle od 4 do 5 minut, spaghetti od 3 do 4 minut. Ravioli trwa nieco dłużej, około 5 do 6 minut. Czas gotowania będzie się różnić w każdej kuchni, w zależności od tego, jak cienkie były w stanie rozwałkować ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
SpaghettiSpaghetti
RavioliRavioli
CiastoCiasto
MakaronyMakarony
WodaWoda
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
17
Niech twój gust będzie sędzią.
1
Masz tu trochę miejsca na poruszanie się z różnymi mąkami. Mąka z tapioki zastępuje skrobię ziemniaczaną, podobnie jak skrobia kukurydziana. Możesz spróbować sorgo lub brązowy ryż, jeśli nie możesz jeść kukurydzy. Pamiętaj jednak, aby zastąpić wagą zamiast objętością.Sugestie: możesz łatwo podwoić lub nawet potroić ten przepis na więcej makaronu. Praca z makaronem w partiach, jeśli nie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Ryż BrązowyRyż Brązowy
SorgoSorgo
MakaronyMakarony
KukurydzaKukurydza
2
Od bezglutenowej dziewczyny i szefa kuchni: historia miłości ze 100 kuszące przepisy Shauna James Ahern & Daniel Ahern. Copyright © 2010 by Shauna James Ahern and Daniel Ahern; photography © 2010 Lara Ferroni. Wydawnictwo: John Wiley & Sons, Inc.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn