Makaron Świeży Bezglutenowy
Świeży bezglutenowy makaron może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 82 grosze za porcję. Mieszanka mąki kukurydzianej, mąka quinoa, guma guar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Makaron Świeży Bezglutenowy, Makaron świeży bezglutenowy, oraz Białkowe muffinki Quinoa ze świeżą morelą, orzechami i daktylami (bezglutenowe, bezmleczne) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesiać mąkę kukurydzianą, mąkę quinoa i skrobię ziemniaczaną do dużej miski.
Dodaj gumę ksantanową, gumę guar i sól i wymieszać. Całość przesiać do miski miksera stojącego.
Formowanie ciasta makaronowego
Do miski z suchymi składnikami włóż jajka i żółtka. Uruchom mikser stojący na średniej prędkości za pomocą uchwytu łopatkowego, aż ciasto poczuje się w pełni uformowane, około 3 minut. Końcowe ciasto powinno być jędrne, ale wciąż giętkie, trochę jak playdough.
Jeśli używasz Maszyny do makaronu, pokrój kulkę ciasta na ćwiartki i rozwałkuj każdy kawałek ciasta do grubości około 1/2 cala. Lubimy rozwałkować każdy kawałek pomiędzy 2 kawałkami pergaminu. Lekko mąkę obie strony ciasta z odrobiną skrobi ziemniaczanej. Przeprowadź ciasto przez maszynę, zwiększając ustawienie za każdym razem, aż ciasto będzie cienkie i długie. Jeśli arkusz makaronu zaczyna się łamać, jest wystarczająco cienki.
Jeśli robisz ciasto ręcznie, sugerujemy ciąć piłkę ciasta na 8 sztuk, a następnie wyciąć każdy z tych kawałków na pół, więc są one o wielkości piłek golfowych.
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta tak cienki, jak to tylko możliwe.
W przypadku fettuccine użyj ustawienia fettuccine na maszynie do makaronu. Jeśli kroisz ciasto ręcznie, chcesz wstążki makaronu, o szerokości około 1/4 cala. W przypadku spaghetti użyj ustawienia spaghetti w maszynie do makaronu. Jeśli kroisz ciasto ręcznie, chcesz cienkie sznurki makaronu.
W przypadku ravioli, pokroić rozwałkowany makaron na 2-calowe kawałki kwadratowe. Dollop nadzienie w środku kwadratu makaronu.
Brzegi makaronu umyć jajkiem.
Umieść inny kwadrat makaronu na górze i naciśnij w dół, zaciskając krawędzie. (Posiadanie noża do ravioli pod ręką pomaga w tym procesie.)
Na lasagne, pozostawić makaron w długich arkuszach.
Aby ugotować makaron, doprowadzić do wrzenia duży garnek osolonej wody.
Do wrzącej wody włóż wybrany kształt makaronu. Kiedy makaron unosi się na powierzchnię, weź mały kawałek i spróbuj go. Powinieneś być w stanie go ugryźć bez rozpadania się. (Z makaronem bezglutenowym, to cienka linia. W jednej chwili jest al dente, a w następnej jest jedna wielka kula papki, więc uważaj na pulę.) Czas gotowania będzie różny dla różnych kształtów. Fettuccine trwa zwykle od 4 do 5 minut, spaghetti od 3 do 4 minut. Ravioli trwa nieco dłużej, około 5 do 6 minut. Czas gotowania będzie się różnić w każdej kuchni, w zależności od tego, jak cienkie były w stanie rozwałkować ciasto.
Niech twój gust będzie sędzią.
Masz tu trochę miejsca na poruszanie się z różnymi mąkami. Mąka z tapioki zastępuje skrobię ziemniaczaną, podobnie jak skrobia kukurydziana. Możesz spróbować sorgo lub brązowy ryż, jeśli nie możesz jeść kukurydzy. Pamiętaj jednak, aby zastąpić wagą zamiast objętością.Sugestie: możesz łatwo podwoić lub nawet potroić ten przepis na więcej makaronu. Praca z makaronem w partiach, jeśli nie.
Od bezglutenowej dziewczyny i szefa kuchni: historia miłości ze 100 kuszące przepisy Shauna James Ahern & Daniel Ahern. Copyright © 2010 by Shauna James Ahern and Daniel Ahern; photography © 2010 Lara Ferroni. Wydawnictwo: John Wiley & Sons, Inc.