Makaron z sosem pomidorowo-grzybowym
Makaron z sosem pomidorowo-grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 907 kalorii, 36g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $3.89 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz Pecorino romano, pieprz, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Makaron Z Grzybowym Sosem Pomidorowym, Makaron szpinakowo-grzybowy z kremowym sosem pomidorowym, oraz Makaron z włoską kiełbasą, klopsikami, grzybami i sosem pomidorowym z czerwonego wina.
Instrukcje
Gotować penne zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.W międzyczasie rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować, przykryte, aż cebula zmięknie, o 8 protokół.
Dodać czosnek i grzyby i gotować, pod przykryciem, przez 6 minut więcej.
Dodać wino i gotować, odkryte, przez 3 protokół. Wymieszać w escarole (jeśli używasz) i posiekane zioła, doprawić pozostałą solą i pieprzem i gotować przez 4 minuty.
Dodać pomidory i podgrzać. Wymieszać z bazylią.
Makaron przekładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy serem.Wskazówka: chociaż parmezan i Pecorino Romano są często używane zamiennie, są zupełnie inne. Jeśli wolisz bogatszy, bardziej maślany smak, użyj parmezanu; aby uzyskać bardziej słony, ostrzejszy kęs, spróbuj Pecorino Romano.