Makaron z sosem Pieczarkowo-Cukiniowym
Makaron z sosem grzybowym i cukinią może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 381 kalorii, 14g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz pół na pół śmietanę, cukinię, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę tortową, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto cytrynowe lub pomarańczowe (Cake Citron ou Cake Orange) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Podobne przepisy to Makaron ze szpinakiem, pieczarkami i boczkiem z indyka (makaron z cukinią), Makaron z cukinią z krewetkami i grzybami, oraz Makaron z kiełbasą, pieczarkami i cukinią.
Instrukcje
Z grubsza posiekaj cukinię i cebulę, a grzyby, cukinię i cebulę przerabiaj w maszynce, aż drobno posiekasz.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać z czosnkiem i posiekanymi warzywami. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić 20 minut, aż miękkie i soczyste.
Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Mąkę wymieszać z warzywami. Wymieszać ze śmietaną lub mlekiem i doprawić do smaku.
Niech gotować 10 minut więcej, a następnie wrzucić z gotowanego makaronu.