Makaron z sosem jogurtowym
Makaron z sosem jogurtowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać masło, jogurt, orzeszki piniowe, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 56%. Podobne przepisy to Makaron z sosem jogurtowym, Sałatka Z Makaronem Z Tuńczykiem W Sosie Jogurtowo-Koperkowym, oraz Kremowy makaron z pikantnym sosem z jogurtu greckiego.
Instrukcje
Ugotować makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż al dente.
Za pomocą moździerza i tłuczku rozgnieść sól i ząbki czosnku razem na pastę. Jogurt lekko rozgrzać na patelni z sosem.
Wyjąć z patelni niewielką ilość rozgrzanego jogurtu i wymieszać razem z pastą czosnkową. Mieszamy tę mieszankę z pozostałym jogurtem
Odcedzić makaron i spłukać w zimnej wodzie.
Umieścić w zapiekance lub głębokim naczyniu do serwowania, wymieszać z 1 łyżką masła lub margaryny. Wymieszać z połową sosu czosnkowo-jogurtowego.
Pozostały sos rozłożyć na makaronie.
Udekoruj natką pietruszki.
Na bardzo specjalne danie, brąz orzeszki piniowe w 2 łyżki masła lub margaryny.