Makaron z serem z Prosciutto
Makaron z serem z Prosciutto może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 11g białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka makaronu łokcia, mleko, śmietana do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Makaron pięcioserowy z kawałkami Prosciutto, Makaron Red Hawk z serem i Prosciutto z dżemem malinowym, oraz Kubki z makaronem i serem zawijane Prosciutto.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 204°. masło 11x7-calowe szklane naczynie do pieczenia. Ugotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Ubij 1/2 szklanki Gruyère, śmietana, mleko, prosciutto, parmezan i gałka muszkatołowa w dużej misce, aby zmiksować.
Dodaj makaron i wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Posypać pozostałą 1 szklankę Gruyère ponad.
Piec, aż ser topi się i makaron i zestawy sera, o 20 protokół.