Makaron z serem z okrą i kaszą
Makaron z serem z Okranem i kaszą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 20g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka orecchiette, bułka tarta, ostry ser cheddar, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Najlepszy wegański ser Mac n' , Wegański makaron z serem, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Przynieś 2 ćwiartki wody z 2 łyżkami soli do toczenia wrzenia w dużym rondlu na dużym ogniu.
Dodaj orecchiette i gotować, aż ledwo al dente (postępuj zgodnie z instrukcjami opakowania dla czasu).
Odcedzić i wymieszać z oliwą z oliwek. Odstawić.
Roztopić 1/3 szklanki masła w dużym ciężkim rondlu lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać mąkę i gałkę muszkatołową gotować, stale mieszając drewnianą łyżką, aż Jasny blond, o 3 protokół. Wymieszać kaszę i czosnek i gotować, aż pachnące, o 3 protokół. Powoli dodawać 3 szklanki mleka w stałym strumieniu, stale ubijając. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, ubijając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 7 protokół.
Dodać okra, pozostałe mleko i ser do mieszaniny.
Ubić na gładką masę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z gotowaną orecchiette.
Wlać mieszaninę do wysmarowanej 9 na 13 naczyniu do pieczenia. Zastosuj bułkę tartą do góry naczynia do pieczenia i kropki z pozostałym masłem.
Piec do złotego koloru na wierzchu i bulgotanie, o 40 protokół. Pozostawić do ostygnięcia 10 minut przed podaniem.