Makaron z serem Tex-Mex
Makaron z serem Tex-Mex może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 896 kalorii, 39g białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.0 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś muszle makaronu, mąkę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hamburgery Tex-Mex, Tex-Mex Posiekana Sałatka Z Kurczaka, oraz Kremowa Sałatka Makaronowa Tex-Mex dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku.Przynieś duży garnek o ciężkim dnie lub holenderski piekarnik z mocno osoloną wodą do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie umieścić chipsy tortilla w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza i przetworzyć na drobne okruchy( powinieneś mieć około 1 szklanki); odstawić. (Alternatywnie, umieścić chipy w zamykanej plastikowej torbie, wycisnąć powietrze i zamknąć worek. Za pomocą wałka do ciasta zmiażdżyć wióry na jednolite drobne okruchy.)
Dodać makaron do wrzącej wody i gotować zgodnie ze wskazówkami opakowania lub aż tylko al dente.
Odcedzić w durszlaku i spłukać zimną wodą, upewniając się, aby wymieszać makaron podczas płukania, aż ostygnie, a skorupy nie będą się już trzymać; odstawić w durszlaku.Garnek suszyć (nie trzeba spłukiwać), dodać 1 łyżkę masła i umieścić na średnim ogniu, aż się stopi.
Dodać chorizo i gotować, rozbijając mięso na małe kawałki z drewnianą łyżką, aż gotowane przez, o 5 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową do średniej miski; odstawić.Zmniejszyć ogień do średniej i dodać pozostałe 4 łyżki masła. Gdy masło jest stopiony, dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 6 protokół.
Dodać mąkę, odmierzoną sól, musztarda, i cayenne i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mąka ciemnieje lekko w Kolorze, o 2 protokół.Podczas ciągłego ubijania powoli dodawać mleko do mieszanki mąki, aż do równomiernego połączenia i gładkości. (Będzie bardzo gęsty, gdy najpierw dodasz mleko, a następnie rozrzedzisz.) Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu i lekko zgęstnieje, około 8 do 10 minut.
Dodać sery i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia i sos jest gładki. Wymieszać w reserved makaron i chorizo i jalapeños lub zielone chiles i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest ogrzewany przez i na parze, o 4 do 6 protokół. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Przenieść mieszaninę do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali i rozprowadzić na równą warstwę.
Posypać rozdrobnione chipsy i piec aż bulgotanie na brzegach, o 20 protokół.
Wyjmij do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia na 5 minut przed podaniem.