Makaron z serem Tex-Mex

Makaron z serem Tex-Mex
Makaron z serem Tex-Mex może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 896 kalorii, 39g białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.0 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś muszle makaronu, mąkę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hamburgery Tex-Mex, Tex-Mex Posiekana Sałatka Z Kurczaka, oraz Kremowa Sałatka Makaronowa Tex-Mex dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku.Przynieś duży garnek o ciężkim dnie lub holenderski piekarnik z mocno osoloną wodą do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie umieścić chipsy tortilla w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza i przetworzyć na drobne okruchy( powinieneś mieć około 1 szklanki); odstawić. (Alternatywnie, umieścić chipy w zamykanej plastikowej torbie, wycisnąć powietrze i zamknąć worek. Za pomocą wałka do ciasta zmiażdżyć wióry na jednolite drobne okruchy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy TortillaChipsy Tortilla
FrytkiFrytki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Torby ZiplocTorby Ziploc
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać makaron do wrzącej wody i gotować zgodnie ze wskazówkami opakowania lub aż tylko al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
3
Odcedzić w durszlaku i spłukać zimną wodą, upewniając się, aby wymieszać makaron podczas płukania, aż ostygnie, a skorupy nie będą się już trzymać; odstawić w durszlaku.Garnek suszyć (nie trzeba spłukiwać), dodać 1 łyżkę masła i umieścić na średnim ogniu, aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
4
Dodać chorizo i gotować, rozbijając mięso na małe kawałki z drewnianą łyżką, aż gotowane przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
5
Wyjąć łyżką szczelinową do średniej miski; odstawić.Zmniejszyć ogień do średniej i dodać pozostałe 4 łyżki masła. Gdy masło jest stopiony, dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Dodać mąkę, odmierzoną sól, musztarda, i cayenne i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mąka ciemnieje lekko w Kolorze, o 2 protokół.Podczas ciągłego ubijania powoli dodawać mleko do mieszanki mąki, aż do równomiernego połączenia i gładkości. (Będzie bardzo gęsty, gdy najpierw dodasz mleko, a następnie rozrzedzisz.) Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu i lekko zgęstnieje, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
MusztardaMusztarda
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodać sery i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia i sos jest gładki. Wymieszać w reserved makaron i chorizo i jalapeños lub zielone chiles i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest ogrzewany przez i na parze, o 4 do 6 protokół. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Papryka ChiliZielona Papryka Chili
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
MakaronyMakarony
SOSSOS
SólSól
8
Przenieść mieszaninę do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali i rozprowadzić na równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Posypać rozdrobnione chipsy i piec aż bulgotanie na brzegach, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjmij do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn