Makaron z serem na patelni
Skillet Mac and Cheese może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 19g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sól, musztarda w proszku, ser cheddar, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wegański makaron z serem, Najlepszy wegański ser Mac n' , oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieść kalafior w koszu na parze zamontowany nad garnkiem, przykryć, i pary, aż tylko miękkie, o 5 protokół. Kalafior na parze drobno posiekać.
W małej misce, połączyć bułkę tartą, parmezan, i olej.
W dużym rondlu ubijamy mleko i mąkę, aż mąka się rozpuści.
Stale ubijając, doprowadzić mieszaninę do delikatnego wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina lekko zgęstnieje, 2 do 3 protokół. Wymieszać w cheddar, Gruyère, musztarda w proszku, papryka, sól, czarny pieprz, i pieprz cayenne.
Ubijać, aż sery się stopią i mieszanina jest gładka, 1 do 2 minut.
Dodać posiekany kalafior i makaron i mieszać, aż dobrze pokryte.
Spryskaj żaroodporną 10-calową patelnię o wysokiej grubości za pomocą sprayu do gotowania.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni.
Posypać mieszaniną okruchów chleba, umieścić na blasze do pieczenia, i piec, aż top jest rumiany i ser jest bąbelkowy, 35 do 40 protokół.
Wielkość porcji 1 1/4 filiżaneksper porcja kalorii 360; całkowity tłuszcz 14 g (Sat Fat 8 g; Mono Fat 4,7 g; Poli Fat 0,8 g); białko 20 g; Węglowodany 40 g; błonnik 5 g; Cholesterol 40 mg; Sód 540 mgdoskonałe źródło wapnia, jodu, magnezu, manganu, fosforu, białka, ryboflawiny, selenu, witaminy CŻYWE źródło miedzi, błonnika, kwasu foliowego, żelaza, niacyny, kwasu pantotenowego, potasu, tiaminy, witaminy A, witaminy B6, witamina B12, witamina D, Witamina K, cynk
BEFORE540 cal., Sat. Tłuszcz 20g; Chol. 195mg; błonnik 1g, sód 940mgafter360 cal., Sat. Tłuszcz 8g; Chol. 40mg; błonnik 5g, sód 540mg
Wydrukowano za zgodą Comfort Food Fix: Feel-Good Favorites Made Healthy by Ellie Krieger. Copyright © 2011 by Ellie Krieger; photography copyright @copy; 2011 by Quentin Bacon. Opublikowane przez Houghtona Mifflina Harcourta.